Nagy lehetőség innovatív hazai vállalkozásoknak

2023. április 19. 09:19

Lényegesen több képzési alkalom, szélesebb kapcsolati háló, ezáltal gyorsabb növekedés várja az innovációs ügynökség programjába jelentkező startupokat. A jelenlegi, kihívásokkal teli gazdasági helyzetben még nagyobb szükség van a szakértők útmutatására.

2023. április 19. 09:19
null

Halaska Gábor írása a Makronómon.

írása a Makronómon.

Válsághelyzetekben felértékelődnek azok a ritka lehetőségek, melyek által tudatosabb, előrelátóbb lehet egy innovatív hazai vállalkozást alapító. A Design Terminal Mentorprogramja, hazánk első – és mára a legtöbb szakembert, tapasztalatot bevonó – akcelerátor programja éppen ilyen: hiteles és elismert, nemzetközi startupokat is megszólító kezdeményezés. Az innovációs ügynökség már több mint 250 programban mutatott irányt 2500-nál is több startupnak. 

A szervezők az elmúlt években összegyűlt tapasztalatokat beépítve

most csavarnak egyet a korábbi jól bevált formátumon, hogy az alapítók és a cégek még pontosabban, még hosszabb képzés során és még személyre szabottabb útmutatás mentén fejlődhessenek. 

Az elmúlt években ugyanis olyan inspiráló vállalkozói és szakértői közösség alakult a Design Terminal körül, amelybe bekerülve csupán a kapcsolatok is nagy löketet adhatnak a vállalkozásoknak. A résztvevők a program során hasonló kihívásokkal küzdő innovátorokat ismerhetnek meg a világ minden tájáról, így tapasztalatokat, értékes tudást cserélhetnek velük. Miközben a legfelkészültebb, a programhoz évek óta kötődő, változatos területekről érkező szakértőktől tanulhatnak. 

A program új formátuma emellett figyelembe veszi, hogy az egyes startupok milyen fázisban járnak éppen, és pontosan mire van szükségük a fejlődéshez az adott életszakaszban. Céges növekedés persze elképzelhetetlen személyes fejlődés nélkül, úgyhogy erre is kiemelt figyelem irányul majd. A program nem csak térítésmentes, de részesedés igénye nélkül segíti a vállalkozókat, a legkiemelkedőbb startupok a képzés végén pedig 1-1 millió forintos ösztöndíjban részesülnek.

A jelentkezési szakasz után a legjobb csapatok bekerülnek a Power Camp-be (június 29-30.), vagyis a második, online kiválasztási körbe, ahol máris lehetőségük lesz más vállalkozókkal és szakértő mentorokkal találkozni. Július 14. és augusztus 24. között a szemeszterre való felkészítés zajlik, majd augusztus 24-én kezdetét veszi a maratoni vállalkozásfejlesztés, többek között termék- és üzletfejlesztés, kommunikáció, értékesítés, pénzügyi tervezés terén, mely egészen december 8-ig tart. 

Nyitókép: Design Terminal

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!