Egy helyben toporog a globális chip-kereskedelem

2022. október 13. 07:50

A félvezetők értékesítése az egy évvel ezelőttihez képest mindössze 0,1 százalékkal nőtt. Augusztus volt a legfeketébb hónap.

2022. október 13. 07:50
null
MTI/Makronóm

Stagnál a globális chip-kereskedelem – jelentette be a világ nemzetközi gyártóit tömörítő szervezet, az SIA. Augusztusban a félvezetők értékesítése minimálisan, 0,1 százalékkal, 47,4 milliárd dollárra nőtt a tavaly augusztusi 47,3 milliárd dollárhoz képest.

Az eladások visszaesése augusztusban volt a legnagyobb 2019 februárja óta. Ekkor – az európai eladások növekedése ellenére – a kínai eladások csökkenése húzta vissza a piacot. A nyár utolsó hónapjában az eladások Kínában 10 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni térségben pedig 2,9 százalékkal estek éves szinten.

Havi összevetésben az augusztusi értékesítés Észak- és Dél-Amerikában 2,8 százalékkal, Japánban 1,4 százalékkal, Kínában 4,9 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni régióban 4,3 százalékkal esett vissza. Eközben Európában az augusztusi eladások 1,5 százalékkal meghaladták a júliusit.

 

Fotó: 123rf

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Házam Hazája
2022. október 13. 23:54
Irán legalább kapott amerikait, hogy a drónjait az oroszoknak eladja, ami ukrajnában landol. Ez nem nevezném egy helyben toporgásnak! De ez csak az én meglátásom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!