Tűz volt a vadiúj német Tesla-gyárban

2022. szeptember 28. 12:00

Eloltották a tüzet a német Grünheide melletti Tesla Gigafactory Berlin újrahasznosító üzemében, de a helyiek máris a termelés leállítását követelik.

2022. szeptember 28. 12:00
null

Hétfőn a hajnali órákban sikerült eloltani azt a tüzet, ami a tavasszal átadott német Tesla Gigafactory újrahasznosító üzemében tört ki. A gyár saját, tizenkét tagú tűzoltócsapata nem bírt a lángokkal, így az üzem melletti Grünheide településről szálltak ki a tűzoltók, akiknek órákba telt, hogy megfékezzék a tüzet. A jelentések szerint 800 köbméter karton és fahulladék gyulladt ki, így az a félelem, hogy akkumulátorok kaphattak lángra, végül alaptalannak bizonyult.

Hogy miért jelent óriási kockázatot az elektromos járművek akkumulátorának meggyulladása, arról itt írtunk bővebben.  

.  

Mindez nem hatotta meg azokat a csoportokat, amelyek már az alapkőletétel pillanatától ellenezték a Tesla-építkezést, annak környezetre, elsősorban az ivóvízre gyakorolt vélt vagy valós negatív hatásai miatt. 

A tűz után azonnal jelentkezett a grünheidei polgári zöld csoport, amely a termelés haladéktalan leállítását követelte. Szóvivőjük, Steffen Schorcht úgy fogalmazott: „a legrosszabb félelmeink valóra váltak. Követeljük a termelés leállítását mindaddig, amíg nem tisztázódnak a tűz keletkezésének okai és körülményei, és amíg a gyár végre nem hajt minden, a vízvédelemmel kapcsolatos intézkedést”.

A Tesla hivatalosan még nem kommentálta a tűzesetet.

Fotó: Elon Musk nyilatkozik a sajtó képviselőinek a Tesla Gigafactory nevű gyárának építési területén a Berlin szomszédságában fekvő Grünheidében 2020. szeptember 3-án. 
MTI/EPA/Alexander Becer

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ben Jeremiah
2022. szeptember 29. 19:55
A teslát nem szeretem, Tuskot egy szélhámosnak tartom, akinek figyelni kell a kezét - de a zöldek azok kifejezetten sátániak, az emberiség ellenségei. Egész létükkel hazudnak. Kezdve ott, hogy járművel utaznak, internetet és telefont használnak.. Az egyetlen következetes zöld magatartás, hogy beveti magát egy szecskavágóba. Mondjuk ez sem jó, mert a szecskavágó is ipari gyártmány. Szóval elballag egy vulkánhoz, gyalog, mezítláb (cipő sem érvényes zöld magatartás), és beleveti magát.
Nyugatellenes
2022. szeptember 29. 19:55
Atomot londonra, washington dc- re!!
Frankie Bunn
2022. szeptember 29. 17:56
wááháháháháh
5m007h 0p3ra70r
2022. szeptember 29. 16:11
"Magyarországon az autóipar nem fog egy magyar nagyságrendű termelési kapacitáson elketyegni." Nem igazán érted hogyan működik a járműgyártás ugye?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!