Megteltek a kutyamenhelyek Nagy-Britanniában a válság miatt

2022. augusztus 25. 06:15

Miután mindenki a napi megélhetésén agyal, a kutyák hirtelen nemkívánatosak lettek a háztartásokban.

2022. augusztus 25. 06:15
null

Ugrásszerűen megnőtt a menhelyre beadott kutyák száma az Egyesült Királyságban. És ez még a jobbik eset: a megélhetési válsággal küszködő britek nem egy esetben csak kirakják valahol és sorsára hagyják addigi kedvencüket, mert nem bírják fizetni a kutyatartás költségeit. Egy dél-walesi állatmenhely dolgozója elmondta: az elmúlt három hónapban 300 megkeresésük volt menhelyi beadás vagy kóbor kutyák miatt, így a telt ház folyamatos náluk

A helyzet azért is súlyos, mert a Covid-lockdown alatt éppen ellenkező volt a tendencia. Hirtelen mindenki kutyát szeretett volna vásárolni vagy örökbe fogadni:

a vesztegzár idején mintegy 3,2 millió kedvencet szereztek be így a britek,

akiknek mindössze 5 százaléka vált meg „kedvencétől” a járvány miatti szigorítás enyhülése után. 

Ez a mutató most ugrásszerűen megnőtt, jelenleg azonban kifejezetten a rezsi- és a bolti számlák ugrásszerű növekedése miatt. Az említett dél-walesi kutyamenhely alapítója és tulajdonosa úgy nyilatkozott: 17 éve foglalkozik háziállatok mentésével, de ennyire súlyos helyzetet még nem látott. „Drámai és szívszorító az egész. Már nincs helyünk a kutyáknak, annyian vannak, így az újonnan érkezetteket fel sem tudjuk venni” – mondta. 

Fotó: illusztráció 
MTI/EPA/ANA-MPA/Oresztisz Panajotu

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fatman
2022. szeptember 01. 17:53
racionális... arról soha senki nem beszél, h mekkora az ökolábnyoma a kedvtelésből tartott állatoknak...
fatman
2022. szeptember 01. 17:52
csak a csecsemőknek és az autóknak van értelme...
drom176
2022. augusztus 31. 16:16
" arról soha senki nem beszél, h mekkora az ökolábnyoma a kedvtelésből tartott állatoknak..." ...és a csecsemőknek is, az autóknak is stb....... szánalmas komment!
flesh ripper
2022. augusztus 31. 00:00
A kutyaszaporítást vissza kell fogni hazánkban. A minősített - ez a magyar kutyafajtákra különösképpen és kiemelten vonatkozik! - tenyésztők nagyon szigorú szakmai kritériumok és korlátozások, keretek között kaphassanak engedélyt! Drasztikusan korlátozni kell a szaporulatok (almok) számát. Pl. az oly különleges és világviszonylatban is rendkívüli magyar fajtáknál is túl sok kölyök van a "piacon", keresik a gazdikat. Sok a gazember, felelőtlen szaporító. ezeket tiltani, szigorúan büntetni kell. A profi, lelkes, becsületes , szakmailag kifogástalan tenyésztőket is korlátozni kell! Mert túl sokan vannak..., pl a szakmai szervezettekben is... Rettenetes a jellemzően beteg, inadekvát környezetében szenvedő, a frusztrált, aberrált és szeszélyes gazdik terápiás játékszereként, vagy akár kiszolgáltatott szex-rabszolgaként vegetáló, túlnépesedett városi hobbi- és öleb-populáció. Tele vannak a menhelyek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!