Craft Conference: a legfrissebb techtrendek Budapesten

2022. június 09. 07:50

Közép-Európa egyik legnépszerűbb techfesztiváljának adott otthont Budapest a napokban. A Craft Conference 32 országból közel 1500 szakembert vonzott.

2022. június 09. 07:50
null

Öt színpadon és két virtuális előadói térben, nyolcvan előadóval tartották meg a Craft Conference techfesztivált május 31. és június 3-a között. A járvány miatt két évig kényszerűségből online térben tartott programra idén a világ minden részéről Budapestre sereglettek a szoftverfejlesztő szakemberek, valamit az IT-területen tevékenykedő projektmenedzserek, közép- és felsővezetők.

Az eseményen a Google, a NASA vagy az eBay szakemberei mellett szervezetfejlesztők, coach-ok, gyakorló kódolók is megosztották gondolataikat, tippjeiket az érdeklődőkkel. Az előadók között voltak Kevlin Henney és Kelsey Hightower fejlesztő-guruk is, akik a nem funkcionális kódolásról és a szoftverellátási lánc biztonságának eszközeiről beszéltek a nézőknek, de a szakma krémje által tartott előadásokon szó esett az adaptív szervezetépítésben alkalmazott mesterséges intelligencia szerepéről vagy a technológia jelentőségéről az üzleti eredmények elérésében.

Az előadások arra is rámutattak, hogy

a kiváló kódolói tudás vagy egy sikeresen piacra dobott termék korántsem elég a hosszú távú boldoguláshoz: érdemes nagy hangsúlyt fektetni a folyamatos szakmai továbbképzésekre,

valamint a soft- és vezetői kompetenciák tudatos fejlesztésére. A konferenciaprogramot tematikusan illeszkedő workshop-sorozat egészítette ki.

Baccifava Médea, az eseményt szervező CraftHub egyik alapítója úgy fogalmazott: „Nagyon büszkék vagyunk, hiszen a május végi Craft már kőbe vésve szerepel minden, technológiai területen dolgozó közép-európai fejlesztő naptárában, és azt is látjuk, hogy a világ egyre több pontjáról érkeznek a résztvevők. Ez nem csak nekünk nagy dolog, de Budapestet is felteszi a képzeletbeli techtérképre”.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!