Védenék a hazait: az indiai Tata piacot rabolna az amerikai Amazontól és a Walmarttól

2022. április 15. 12:43

Az indiai Tata vállalat egy igazi óriás, amely sok mindennel foglalkozik. Most is új utakat keres, amikor egy olyan alkalmazást indít útjára, amivel beszáll az e-kereskedelembe. Az április elején elindított platformon a ruházati cikkektől a repülőjegyekig mindent kínál, és ezzel megpróbál részesedést szerezni az Amazon.com és a Walmart Flipkart által uralt, gyorsan növekvő piacból.

2022. április 15. 12:43
null

A Tata Neu körülbelül két éve készül erre. Tavaly májusban több mint 1,3 milliárd dollárért megvásárolta a BigBasket online élelmiszerbolt nagy részét, júniusban pedig átvette az irányítást az 1mg online gyógyszertár felett.

A Tata elnöke, Natarajan Chandrasekaran a LinkedIn-en azt is elárulta, hogy a közös vállalatuk, a Vistara légitársaság és a nemrég felvásárolt Air India, valamint a Titan óra márka is hamarosan elérhető lesz az alkalmazáson. A bejegyzésében elmondta: „Célunk, hogy egyszerűbbé és könnyebbé tegyük az indiai fogyasztók életét”.  

A 154 éves cégcsoport, 2020-21-ben 103 milliárd dolláros bevételt ért el. Vezető szerepet tölt be az acélgyártás, az IT-kiszervezés és a közüzemi szolgáltatások területén, de nemzetközi szinten vitathatatlanul a Jaguar Land Rover brit luxusautó-márka tulajdonosaként a legismertebb. Saját márkanév alatt Indiában is gyárt autókat.

A Tata kiterjedt offline kiskereskedelmi portfólióval is rendelkezik, ide értve a Starbucks Corp.-t. Az indiai főutcákon divat- és óraboltjai mindenütt megtalálhatóak. Az Inditex divatmárka vagy a Zara márka is a Tata tulajdonában vannak.

Annak ellenére, hogy már 2016-ban elindították a Tata CliQ online piacteret, és a csoport az e-kereskedelmi piacon az előrejelzések szerint 2026-ra eléri a 200 milliárd dolláros forgalmat, csak kis halnak minősül. A Tata Neu révén szeretne a csoport ezen változtatni.

A Tata Neu tagsági programot és márkák közötti hűségprogramot kínál majd, ahol az ügyfelek az alkalmazáson keresztül történő vásárlások során jutalmakat szerezhetnek és válthatnak be.

A cél pedig természetesen az, hogy a platformok feletti ellenőrzés megszerzésével, a hazai fogyasztókat áttereljék a hazai termékek piacaira, kiszorítva a külföldi óriásvállalatokat, tovább védve a hazait.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
foldizs
2022. április 18. 09:44
Áílltólag Magyarországra is készülnek. Már ki is nézték Tatát telephelynek.
budapesti
2022. április 17. 22:45
Hajrá Tata!
Takagi
2022. április 17. 22:45
Jöhetnének, mert kell a változatosság.
Gyuri05
2022. április 17. 22:45
Nem lesz kiket kizsákmányolni, úgyhogy anyagi katasztófába fognak kerülni a nyugati országok, USA, főleg, ahol már alig van termelés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!