Sokakat érinthet: döntött a kormány a kamatstop kiterjesztéséről

2022. február 23. 08:00

A kormány által eredetileg tervezett kamatstop a jelzálog alapú hitelekre vonatkozott, azonban múlt héten ezt az intézkedését kiterjesztette a lakáscélú pénzügyi lízingszerződésekre is.

2022. február 23. 08:00
null

A kiterjesztés a jelzáloghitelekhez hasonlóan október végi szinten rögzíti a lakáscélú lízingszerződések kamatait, vagyis ebből következik, hogy

a következő havi márciusi lízingdíjak már jóval alacsonyabbak lesznek.

A kamatstop bevezetése eddig is már nagyjából félmillió magyar családot érintett, ez a kiterjesztés pedig több ezer családot érint.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ szerint a magyar kormány intézkedései (kamatstop, benzinárstop, élelmiszerárstop, rezsicsökkentés fenntartása) szavatolják a magyar családok biztonságát, megélhetését és az európai összehasonlításban nem kiemelkedően magas inflációs rátát.

György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára Facebook-bejegyzésben számolt be a kamatstop kiterjesztéséről.

„A célunk, hogy megvédjük a magyar családokat a külföldről begyűrűző inflációtól” – szögezte le az államtitkár.

„A rezsistop, az élelmiszerárstop és az üzemanyagárstop mellett ezért vezettük be a kamatstopot a lakossági jelzálogfedezetű hitelekre. Az intézkedés keretében 2022 januártól június végéig, azaz fél évig, a korábban felvett kölcsönök kamata nem haladhatja meg a 2021 október végi szintet” – emlékeztetett György László.

„A Kormány az elmúlt héten a kamatstop kiterjesztéséről is döntést hozott: a jelzálog alapú hitelek mellett a lakáscélú pénzügyi lízingszerződésekre is kiterjesztésre került a kamatstop” – tájékoztatott György László.

 

Borítókép: MTI/ Kovács Tamás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!