Oltásadót vezetne be az Egyesült Államok egyik állama

2021. december 29. 15:55

A nevadai döntéshozók áthárítanák a tesztelések költségeit az oltatlanokra.

2021. december 29. 15:55
null
Takács Zsolt

Nevadában a közalkalmazotti egészségbiztosítási programokban részt vevő munkavállalóknak havonta akár 55 dolláros pótdíjat kell fizetniük, ha nem oltatják be magukat koronavírus elleni vakcinával – írja a Las Vegas Review-Journal.

A biztosítási felárak a nevadai munkavállalók és a felnőtt eltartottak számára a tervek szerint 2022 júliusában lépnek hatályba. A pótdíj megfizetési alól mentesülnek azok, akik jogos egészségügyi probléma vagy vallási ok miatt nem oltatják be magukat – jegyzi meg a Las Vegas Sun.

Az egészségbiztosítási szerv igazgatója elmondta, hogy a 2020 augusztusától heti rendszerességgel előírt munkavállalói teszteléssel kapcsolatos összes költséget fedezték, ami összesen 3,3 millió dollárjába került az államnak. A testület arra hívta fel a figyelmet, hogy a terv módosítása miatt az államokban a két legnagyobb biztosító a koronavírussal kapcsolatos költségek 72 százalékát felszámolta a vállalatoknak és az embereknek.

„Ez a járvány mindenkit megterhelt” – mondta DuAne Young, Steve Sisolak demokrata nevadai kormányzó politikai főtanácsadója a hírügynökségeknek adott nyilatkozatában.

„És most a koronavírus tesztelésének a súlyát azoknak kell elviselniük, akik megtagadják az oltást” – tette hozzá Young.

(Borítókép: MTI/AP/Pool/Jacquelyn Martin)

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Járványfigyelő
2022. május 02. 10:39
"Vad vírussal is lehet oltani" Ez mit akar jelenteni?
Járványfigyelő
2022. január 20. 11:28
Az. Agyhalott antivaxer nejlonnáci.
pragmatika
2022. január 11. 11:48
Állj, állj. Most az oltatlanok fizessenek adót, vagy azok, akiknek nincsen védettségi igazolványa. A kettő nem ugyanaz. Pl. nekem is van védettségim, holott nem vagyok oltott, ugyanis engem a természet oltott be, egy már évmilliók óta alkalmazott jól bevált módszerrel. (Tuti a cucc. Ja, és nem került az államnak egy fillérjébe sem.) Rendre azt látom ugyanis, hogy valamelyik kormányhivatal hoz egy döntést, hogy a védettségivel nem rendelkezőkre szankciókat vetnek ki, aztán persze a média meg úgy tálalja, hogy a ZOLTATLANOK lesznek szankcionálva.
antares007
2021. december 30. 14:13
Seggfej a köbön te nagyon ostoba és patkányszerű figura lehetsz.Aki ilyen hülye mint te,annak a nicknév sem használ,hogy elrejtse magát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!