Már fegyverkeztek a szélsőséges olasz oltásellenesek, időben lekapcsolták őket

2021. november 21. 20:13

Országos rendőrségi műveletet hajtottak végre Olaszországban az utcákat hónapok óta elfoglaló szélsőséges oltásellenes csoportok tagjaival szemben, akik egyebek között fegyveres akciókat terveztek a kormányfő, Mario Draghi ellen – közölte a rendőrség hétfőn.

2021. november 21. 20:13
null

A hatósági ellenőrzés tizenhat olasz várost érintett, ahol tizenhét lakást vizsgáltak át.

Radikálisként ismert oltásellenes mozgalmak és csoportok tagjainál zajlott házkutatás, akikkel szemben hatósági személlyel szembeni ellenállás, felbujtás, törvénytelen szervezkedés, köztér- és vasútállomás-foglalás, erőszakos cselekmények, valamint internetes gyűlöletkeltés címén indult vizsgálat. Az érintettek közül többen büntetett előéletűek.

A hatóságok hónapok óta ellenőrzés alatt tartották a közösségi térben szervezkedő oltásellenes csoportokat, melyek tagjai a nemrég betiltott, Elég a Diktatúrából nevű üzenetfelületen találkoztak egymással.

Rendőrségi közlés szerint az október óta majdnem mindennapossá vált utcai megmozdulások mellett a szélsőséges oltásellenesek további akciókat szerveztek: fegyverek használatát, támadást a legmagasabb állami méltóságokkal, köztük a miniszterelnökkel, Mario Draghival szemben is, akit a közösségi bejegyzéseik szerint fel is akartak akasztani. Üzeneteikben azt írták, erőszakkal akarnak fellépni az oltást szorgalmazó orvosok ellen, és a hatóságok tagjaival szemben is agressziókra készültek.

A hatósági akció hírére az oltásellenes csoportok úgy reagáltak, hogy vadászatot indítottak ellenük, és a kormány fél az igazságtól.

Az utcai demonstrációk a munkavégzéshez kötelezően előírt védettségi igazolás októberi bevezetése óta váltak gyakorivá. Október 9-én Róma belvárosában tízezres oltásellenes demonstráció zajlott, melyen radikális jobboldali politikai csoportok tagjai betörtek a CGIL szakszervezet székházába.

A belügyi szervek csütörtöktől korlátozták a tömeges demonstrációkat, megtiltva, hogy a városközpontokban rendezzék őket, valamint felvonulás helyett egy helyben tartott tüntetéseket engedélyeznek a biztonsági távolság betartásával és szájmaszkviselettel.

A korlátozások ellenére Milánóban szombaton mintegy négyezres demonstráció zajlott, amely elérte a központi dómteret is: a rendőrség 91 személyt azonosított, hármat őrizetbe vettek. A tüntetésen Robert Fitzgerald Kennedy Junior szólalt fel, aki a nemzetközi oltásellenes mozgalom egyik képviselőjeként ismert.

(MTI)

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2843765299854329
2021. november 23. 22:58
amikor azt olvasom hogy "szélsőséges oltásellenesek" akkor tudom hogy HAZUDNAK és manipulálnak
VeJoLa
2021. november 23. 22:58
Micsoda?! Hogy nem akarják hagyni, hogy megint bénaságba, egzisztenciális válságba lockdownolják őket? A bezzegEU vakcinaterrorizmusa olyan penetráns, hogy még akkor is ellenállást gerjesztene az emberekben, ha nem tapasztalnák, hogy szinte hatástalan.
zara
2021. november 23. 22:57
psyop ha nem akarsz vakcinakisérletben résztvenni akkor te vagy az új terrorista...
Himalája
2021. november 23. 22:57
"Ne mondja nekem senki, hogy ez tényleg alulról jövő "népakarat"." A kormány intézkedései emberek tízezreit taszítja a szegénységbe. Olaszországban is. Sokak számára az ellenállás az egyetlen kiút. Ami Európában sok országban e pillanatban zajlik, az már fasizmus. Hozzájuk képest MO a szabadság szigete.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!