A britek kilépésével Spanyolország lehet az uniós fintech szektor következő nagyágyúja

2021. november 01. 16:41

A Fintech Világa adásában Suppan Márton és Érczfalvi András a spanyol fintech piacról, valamint a nemrégiben bejelentett Hungarian-Spanish Fintech Bridge projektről beszélgetnek.

2021. november 01. 16:41
null

A Fintech Világa adásában Suppan Márton és Érczfalvi András a spanyol fintech piacról, valamint a nemrégiben bejelentett Hungarian-Spanish Fintech Bridge projektről beszélgetnek, melynek célja a spanyol és a magyar fintech ökoszisztémák szereplőinek megismertetése egymással, valamint a környező piacokkal. 

Az adás elején elhangzik, hogy

a spanyol fintech piacról méltatlanul kevés szó esik, pedig Nagy-Britannia kilépésével ez a piac lehet az EU-s fintech ökoszisztéma egyik meghatározó szereplője,

ugyanis számos izgalmas fintech megoldás található meg itt, melyek túlnyomó része valóban spanyol alapítású és központú cég nevéhez fűződik. 

A Hungarian-Spanish Fintech Bridge projekt kapcsán elhangzik, hogy

a magyar fintech szereplők számára Spanyolország önmagában is jelentős lehetőségeket rejteget,

emellett pedig egy kapunak tekinthető a latin-amerikai piacokra nézve, melyek digitális bankolás és fintech tekintetében egyaránt növekvő jelentőséggel bírnak napjainkban. A megállapodás egyébként három termékvonalra, fintech alszektorra fókuszál majd, melyek az alábbiak: kkv digitalizációs megoldások; családi bankolás; fenntarthatóság, zöld pénzügyi termékek. 

Érdekes, hogy Spanyolország általában konzervatív piacként él a köztudatban a banki és pénzügyi szolgáltatások tekintetében, a valóság ezzel szemben az, hogy a lakosság egyre nyitottabb az innovatív megoldásokra, nem véletlen, hogy a spanyol inkumbensek is érzik a lépési kényszert és igyekeznek digitális szolgáltatásokkal kiszolgálni ügyfeleiket.

Az adás végén Suppan Márton elmondja, hogy a friss megállapodással a Peak két dolgot szeretne elérni: egyrészről szeretnék eljuttatni termékeiket a spanyol és a latin-amerikai piacokon is a lehető legtöbb klienshez, emellett azonban azt is szeretnék elősegíteni, hogy a Magyarországra beragadó, innovatív fintechek kijussanak a nemzetközi piacokra, ezáltal a most még kiaknázatlan növekedési lehetőségeket is képesek legyenek megragadni.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!