A Citi az első Wall Street-i nagybank, amely belső faji ellenőrzést végez

2021. november 12. 22:27

A Citigroup háborút hirdetett a faji alapú vagyoni egyenlőtlenségek ellen.

2021. november 12. 22:27
null
Fekete Kíra

A Citi tavaly vállalta, hogy egymilliárd dollárt fordít a faji vagyoni különbségek kiküszöbölésére az USA-ban, mivel az országban a Bloomberg szerint

egy fehér család átlagos nettó vagyona tízszerese egy fekete családénak.

Az ellenőrzés leginkább arra fog összpontosítani, hogy sikerült-e elérni a kitűzött célt. A Citigroup weboldalán közzétett nyilatkozat szerint a bank faji ellenőrzését a Covington & Burling LLP ügyvédjei fogják elvégezni.

A Citi által 2020-ban indított kezdeményezés (Action for Racial Equality - ARE) célja, hogy: 

  • nagyobb hozzáférést biztosítson a banki szolgáltatásokhoz és hitelekhez a színes bőrű közösségekben
  • növelje a feketék tulajdonában lévő vállalkozások befektetéseit
  • Több megfizethető lakást biztosítson a fekete amerikaiak számára
  • Népszerűsítse a rasszizmusellenes programokat

A Citi azt is vállalta, hogy a cégen belül növelni fogja a feketék arányát – a Bloomberg szerint ez részben meg is valósult.

A cég hangoztatta, hogy a színes bőrűek arányát a vezetői pozíciókban is szeretné növelni.

A Citigroup elmondása szerint az év végére a 2018-as 6 százalékról 8 százalékra szeretné növelni az Egyesült Államokban a fekete bőrű alkalmazottak számát az alelnök-helyettes és ügyvezető igazgató közötti szinteken.

„Az ellenőrzésben számos érdekelt fél is részt vesz majd, köztük az ARE végrehajtásában részt vevő kollégák, valamint olyan polgárjogi szervezetek, amelyek várhatóan osztják majd az ARE által támogatni kívánt ügyfelek és közösségek véleményét. Alig várjuk, hogy nyilvánosságra hozzuk az ellenőrzés eredményeit”olvasható a Citigroup hivatalos oldalán. 

A ZeroHedge hírportál szerint faji egyenlőségesdi lavinát indíthat el a bankszektorban a Citi, a riválisai is hasonló kezdeményezésekkel rukkolhatnak elő vagy akár tovább is gondolhatják a későbbiekben.

Borítókép: MTI szerkesztett

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mdave88
2021. november 16. 00:07
https://patriots.win/p/140Iih1ILp/smith-denied-medical-service-bec/c/ https://patriots.win/p/140Iih11In/happening-guy-refused-medical-tr/c/
istvanpeter
2021. november 16. 00:04
Hát, ilyen alapon akár lovakat és marhákat be lehetne választani a vezetőségekbe, sőt a vezérigazgató még egy szép pingvin is lehetne. A gond persze valójában az, hogy a feketék és a lilák intelligencia szintje alacsony és a neuronállományuk is kicsi, s mindezek következtében nem képesek megfelelő döntéseket hozni, vagy kreatív munkát végezni.
Akitlosz
2021. november 15. 14:28
"A CNN amerikai hírtelevízió cikke szerint annak a tőzsdei vállalatnak, amely ezt nem hajtja végre, írásban kell megindokolnia, hogy miért nem" Azért, mert a részvényesek nem sokszínűséget várnak el, hanem osztalékot. Az osztalék meg a profitból van. A profit meg a kompetens vezetők és alkalmazottak munkájából. Minél több a cégnél az eltartandó kvótamunkatárs annál kisebb a hatékonyság és a profit. A sokszínűség lehetetlenné teszi, hogy a legjobbak kerüljenek pozícióba a cégnél, de azt is, hogy megfelelő szakembereket vehessenek fel. Hiszen nőket, négereket és buzeránsokat kell felvenniük.
OberEnnsinnen
2021. november 15. 14:27
Nem érted a lényeget: a legnagyobb kaszálást a bankcsődök nyomán lehet végrehajtani. Így két legyet ütnek egy csapásra: biztosítják, hogy kőkemény buborékok keletkezzenek, amiket fel kell számolni (ez a kaszálás), a feketék közül megvásárolják a tehetségeseket, akik ezért a világ elé tartva, full-lojalitást tanúsítva elfedik a rasszok közötti intelligencia-különbséget
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!