„A fehér gyerekeknek nem kell rosszul érezniük magukat azért, mert fehérek” – a balos fajelmélet miatt akadt ki a volt amerikai külügyminiszter

2021. október 26. 07:00

Condoleezza Rice, az USA volt külügyminisztere kritikát fogalmazott meg a fajelmélet támogatóival szemben. Véleménye szerint rossz irányba tart a diskurzus.

2021. október 26. 07:00
null
Fekete Kíra

A kritikai fajelméletben nem hívő szülőket Biden megbüntetné

A Biden-kormány meg akarja büntetni azokat a szülőket, akik ellenzik a Critical Race Theory (kritikai fajelmélet) tanítását az iskolákban. Condoleezza Rice – aki jelenleg a Hoover Institution igazgatója – a The View című műsorban fejtette ki a véleményét erről: „Hadd legyek teljesen világos. Én a szegregált Birminghamben, Alabamában nőttem fel. Nem mehettem moziba, vagy étterembe a szüleimmel. Szegregált iskolákba jártam, amíg Denverbe nem költöztünk.

de azt is mondták nekem: »Ez valaki más problémája, nem a tiéd. Túl fogsz lépni rajta, és az leszel, ami csak lenni akarsz.« Szerintem ezt az üzenetet kellene közvetítenünk a gyerekek felé” – idézi Rice-t a Summit News.

Fehér, tehát bűnös

„Azért aggódom a faji hovatartozás tanításával kapcsolatban, mert a fehér emberek bűnösnek érezhetik magukat a múltban történt események miatt, vagy a feketék érzik majd úgy, hogy a faji hovatartozásuk miatt elvesztették a hatalmukat” – vélekedett Rice, majd folytatta: „Szeretném, hogy a fekete gyerekek megerősödjenek és tudják, hogy gyönyörűek a feketeségükben.

Tehát a diskurzus valahogy rossz irányba ment el.”

A The View műsor ezen adásának részlete a Twitteren is megtekinthető: 

 

A Summit News rámutat, hogy

a kritikusok szemében Rice rabszolgapárti és rasszista, nem tekinthető valódi színes bőrű embernek.

Sokan kritizálták Rice állásfoglalását, néhányan Twitteren is hangot adtak véleményüknek: 

 

„Hogyan érezhetnék magukat szépnek a fekete gyerekek, ha nem beszélhetünk a valódi, közös tapasztalatainkról, mivel ezzel szégyenérzetet vagy bűntudatot keltenénk a fehér gyerekekben?

– szólt a kritika. Egy másik ellenző szerint: „CR b*romságokat beszél. Azt persze taníthatják, hogy milyen »nagyszerűek« voltak a rabszolgatartó erőszaktevők és a gyilkosok anélkül, hogy a teljes történetet tanítanák.

 

Fotó: MTI/EPA/Justin Lane 

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
k.edi
2021. október 31. 14:14
Dehogynem. Utána majd kitalálják hogy vannak világos meg sötét feketék, és folytatódhat az osztalyharc!
Párhuzamos különvélemény
2021. október 31. 14:12
Dettó. Haladtam a cikk olvasásával és formálódott a fejemben a - direkt túlzottan karikaturázó - kommentem, hogy lesz még a C. R. rasszista, négergyűlölő, erreföl tessék! Máris az lett! Döbbenet, mi lesz itt??
Korrupt Kornél
2021. október 31. 14:12
Nem értem... Amerika az indiánok földje volt! A négerek most miért járatják a szájukat semmi keresnivalójuk nincs ott. Irány vissza Afrika!
Láncfűrészes Attasé
2021. október 31. 14:11
Nálunk nem a fekete-fehér ellentét lesz kiélezett, hanem a többségi magyarok vs. indusmagyarok c. meccs. Ez csak azért nem hangsúlyos, mert az ellenzék meg az EU teljesen más dolgokkal van elfoglalva, miközben ketyeg a demográfiai bomba két oldalról is. Ez a meccs még sokkal durvább lesz, lévén a cigányság sokkal inkább elmaradottabb, és szegregáltabb, mint a feketék, miközben a szülések számának legalább negyedét, lassan harmadát ők adják. Mivel érdemi változás nem nagyon lesz (eddig se volt), ez az elbalkánosodás bele is löki majd idővel az országot a sírgödörbe a többi más dolog mellett. De nem baj, majd lesz krumpli, közmunka, a Fidesz meg kénytelen lesz cigánypárttá alakulni. De ez Magyarországon nem lesz probléma, ha a Fradi B-közép tud négereknek drukkolni, akkor a fajmagyaroknak meg a babócsai Kovács néninek is tetszeni fog a pártállami cigánytempó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!