Kínában mostantól tilos plasztikai műtétre csábító hiteleket reklámozni

2021. október 22. 12:59

Néhány hete Peking hirtelen letörölte a kínai internetről az ország egyik leghíresebb színésznőjét, majd betiltotta az úgynevezett „sissy men”, azaz nőies vagy nőiesen öltözködő férfiak, mint például a BTS dél-koreai fiúzenekar tagjainak ábrázolását a kínai filmekben és a televízióban. Most pedig, amikor Hszi elnök arra sarkallja Kínát, hogy magáévá tegye még több elemét a marxista-leninista alapelveknek, egy újabb, kozmetikával kapcsolatos tiltás érkezett.

2021. október 22. 12:59
null

Nincs többé szépészeti műtét hitelből

A Reuters arról számolt be, hogy

Kína szeptember végén betiltotta az úgynevezett „orvosi szépséghitelek” reklámjainak sugárzását a televíziókban, rádiókban és az online felületeken.

A döntést azzal indokolták, hogy az ilyen hirdetések alacsony kamatokkal csábítják a fiatalokat, miközben félrevezetik a fogyasztókat és egyéb más módon is káros hatást fejtenek ki. 

Az intézkedéssel kettős hatást érhet el a kínai vezetés. Így visszaszoríthatják az Egyesült Államokban és már Kínában is egyre népszerűbb szépészeti műtéteket. Sokan az eredeti kommunisták közül kifejezetten elítélték a sminket és a divatot is, így egyesek szerint valószínűleg egy szigorú kommunista társadalomban a kozmetikai sebészet teljesen tiltott ágazat lenne. Sőt, vannak, akik azt mondják, az igazi bolsevikok soha nem viseltek sminket sem.

Az online rajongóknak is határt szabtak

Peking a közelmúltban keményen fellépett az online rajongói kultúra ellen is. Gyakran előfordult ugyanis, hogy a rajongó fiatalok akár plasztikai műtéteknek is alávetették magukat, csak hogy jobban hasonlítsanak bálványaikra. Ennek ellenére az orvosi szépséghitel reklámok beszüntetése sokakat meglepett külföldön, erre a lépésre nagy valószínűséggel senki sem számított. 

(Borítókép: Usplash/Sam Moqadam)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duzur
2021. december 22. 18:54
Remélem ez nem szó szerint értendö, hisz a plasztikai sebészet messze nem csak abból áll, hogy divat hóbortok szerint alakítgassa az emberek külsejét, hanem komoly helyreállító feladatot is végez, ami nem csak az egyén de a társadalom érdekét is szolgálja.
Dr. Greta Grünberg
2021. december 20. 01:00
A kínaiak tudhatnák, hogy nem csak a fehér bőr, de a nagy kampós orr is szexi. Státuszszimbólum!
critical man
2021. december 20. 01:00
Egyre szimpatikusabb a kínai helyzet.
Spiltyu
2021. október 26. 12:10
:D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!