Fintech ködoszlató: így működik a blokklánc!

2021. szeptember 24. 09:28

A Blockchain percek adásában Suppan Márton, a Peak alapító-vezérigazgatója és Machán-Csetvei Frigyes műsorvezető Qayum Dániellel, a Peak üzleti elemzőjével mutatják be a blokklánc technológiát.

2021. szeptember 24. 09:28
null
Rádi Balázs

„A Blockchain percek adása egy hetente megjelenő rádióműsor és podcast, ami a blokklánc technológiák világát boncolja. Bár egyre többet hallani a kriptovalutákról és egyéb blokklánc megoldásokról, sokaknak ez még mindig idegen terület. Műsorunk éppen ezért segít naprakészen tartani a hallgatókat a technológia rohanó világában. Edukációs és közéleti elemeket ötvözve igyekszünk ismertetni az alapokat, legyen az a legújabb híreken vagy a legérdekesebb vállalkozásokon keresztül” – mutatják be a Fintech Világa blogon.

A Blockchain percek adásában Suppan Márton, a Peak alapító-vezérigazgatója és Machán-Csetvei Frigyes műsorvezető Qayum Dániellel, a Peak üzleti elemzőjével mutatják be a blokklánc technológiát. A blokklánc technológia egy adathalmazokat, más néven blokkokat időrendi sorrendben, titkosított lánccá összekapcsoló, nyilvános adatbázis – innen ered a neve is. Az adás bevezet egy nagy mértékben leegyszerűsített példát a Bitcoin rendszerére egy napló formájában. A napló szimbolizálja a blokkláncot, aminek minden lapja egy titkosított adatokat tartalmazó blokk. Ennek a naplónak a folyamatos kitöltése szimbolizálja a működő blokkláncot, amin keresztül előnyei is láthatók – többek közt a bizalom, a visszakövethetőség, a titkosítás és a hatékonyság.

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ilkaildiko
2021. szeptember 26. 01:58
A bankkártyáját is használja az átlagjózsi, mégsem tudja hogyan működik.
Máris Ottokár
2021. szeptember 26. 01:56
A "technológia rohanó világa" azt jelenti, hogy kapkodunk össze-vissza, másnaponta nagy csinnadrattával feltaláljuk a spanyol viaszt, de egyelőre az innováció gyakorlati eredménye, hogy már van terhes emodzsi az ájfónon is. Remélem, hogy azért csak lesz valami haszna is egyszer.
patópál
2021. szeptember 26. 01:56
Ha valamiről előadássorozatban kell magyarázni az átlagjózsinak, hogy hogyan működik, az tömeges használatra alkalmatlan.
iimre
2021. szeptember 24. 21:11
"A mesterséges intelligenciának nem biztos, hogy az emberi gondolkodást kell utánoznia." Mivel emberek készítik az emberi gondolkodást/intelligenciát alapul véve, tök logikusnak tűnik, hogy nem jöhet ki más eredmény… :P
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!