Fejlesztéseket állítana le, segélyt növelne és az eurózónához csatolná az országot Dobrev

2021. szeptember 27. 16:52

A Demokratikus Koalíció (DK) miniszterelnök-jelöltje azt ígérte, hogy ha ő alakíthat kormányt, akkor jövő áprilisban Magyarország történetének egyik legnagyobb költségvetési átcsoportosítását hajtja végre.

2021. szeptember 27. 16:52
null

Dobrev Klára hétfői, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az emberekre fogja fordítani azokat az ezermilliárdokat, amiket a jelenlegi kabinet „vasba, betonba, acélba akar önteni”. Saját elképzelései közül a családi pótlék megduplázását, a svájci indexálás visszaállítását, az euró bevezetését, valamint az orvosok és a pedagógusok béremelését emelte ki.

Az EP képviselő magyarázatként úgy idézte Orbán Viktor kormányfő szavait, hogy: „mi magyarok ezer éve templomépítő nemzet vagyunk, minden egyes új templom bástyát jelent a nemzet szabadságáért és a nagyságáért folyó küzdelemben”. A politikus úgy fogalmazott: a „templom tehát az új stadion, ha jól látom”, Orbán Viktor pedig továbbra sem érti, hogy mitől lesz gazdag és sikeres egy nemzet a 21. században.  Azon túl, hogy stadionokat a sportkluboknak, templomokat pedig az egyházaknak kell építeniük, nem ez a lényege egy ország gazdagságának és versenyképességének, tette hozzá.

Az egészségügy nem lett jobb attól, hogy rengeteg lélegeztetőgépet vásároltak, ahogy a magyar foci sem lett jobb attól, hogy stadionokat építettek, jelentette ki. A politikus azt mondta, az ország sem lett versenyképesebb és az emberek sem lettek gazdagabbak, az „oligarchákat gazdagító különböző luxusberuházásokból”.

(MTI, fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2022. március 14. 20:41
VAGYIS A DOLOGTALANOKAT TÁMOGATNÁ, ÉS A DOLGOZÓKAT ADÓZTATNÁ, HOGY A DOLOGTALANOK IS ÚGY ÉLHESSENEK MINT AKIK INUK SZAKADTÁIG DOLGOZNAK! Mert ez a "szociálisan érzékenység"... HAJRÁ! Ha ezt megszavazzátok magyarok... akkor pillanatok alatt megint csődbe jut az ország!
Da Vinci
2021. szeptember 30. 08:51
Be is tenne az országnak egyből!! Lári-fárinak egy célja van, eladósítani az országot!! Isten mentse meg Magyarországot egy ilyentől!
123321
2021. szeptember 30. 08:51
"Az egészségügy nem lett jobb attól, hogy rengeteg lélegeztetőgépet vásároltak, ahogy a magyar foci sem lett jobb attól" - mit tudsz te arról, bojler.. megint bevezetitek a vizidíjat meg a páncélszekrényt? barom...
elfújta az ellenszél
2021. szeptember 30. 08:51
Nehéz elhinni, hogy Gyurcsányné pont a fordítottját csinálná, mint Gyurcsány. Az euróövezetből való kimaradás az ő műve volt annak idején, a nyugdíjasok megkurtítása, az egészségügy lerongyolása úgyszintén. Beszéljék meg családon belül, ne nekünk hazudjanak egyfolytában
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!