2023 lehet az autóforradalom éve: a Tesla kormány nélküli autót dobna a piacra

2021. szeptember 09. 20:27

A Tesla vezére, Elon Musk újabban egy huszonötezer dolláros – átszámítva körülbelül hét és félmillió forintos – kormánykerék nélküli autó tervein dolgozik.

2021. szeptember 09. 20:27
null
Rádi Balázs

Musk először a tavalyi Tesla Akkumulátor Napján részletezte a terveit, miszerint egy szélesebb réteg számára elérhető – 25 ezer dolláros, azaz hozzávetőleg hét és félmillió forintos –, teljesen önvezető autót dobna piacra. Az alacsony árat azzal magyarázza a cégvezér, hogy egy újfajta akkumulátorcellát fognak használni, és a gyártási folyamatok hatékonyságát is növelik, ennek köszönhetően 50 százalékkal csökkenhet az akkumulátor költsége – olvasható az Electrek műszaki hírportálon. 

Az amerikai cégvezér azt állítja, hogy 2023-ra sikerül teljesen önvezetővé tenni az autót, ezért is ábrázolják számos látványterven kormány nélkül.

A Tesla jelenleg az önvezető szoftver béta verzióján dolgozik, amelyhez még mindig szükséges az emberi segítség, viszont a cél – az USA kormányának segítségével – egy olyan szoftver kidolgozása, amely kormány és pedálok nélkül működteti az autót és biztonságosabbá teszi a közlekedést.

Az Electreknek nyilatkozó források szerint a gyártás akár már 2023-ban megkezdődhet abban az esetben, ha sikerül megoldást találni az autonóm jármű kivitelezésére. A Tesla pedig híres arról, hogy szabadalmai nyilvánosan elérhetőek a cég honlapján, így akár futótűzként terjedhet a tökéletesített önvezető rendszer, ezzel egyfajta forradalmat robbantva ki az autóiparban. 

Fotó: Tesla hivatalos oldala

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tetx
2021. szeptember 15. 13:33
No, az lesz a Beta2 változat, a Beta is kihúzta vagy 7 évig... Ez kicsit olyan mint a hidegfúziós erőmű ami kb 50 éve permanensen 30 évre van a megvalósítástól. Erősen meglepődnék ha 2023-ban SAE5 szintű önvezető autót adnának ki, max ők annak fogják hazudni.
Silcon
2021. szeptember 10. 20:38
Ha nincs kormány, akkor mi a fenének kell visszapillantó tükör? Arra jó lehet egy ilyen, hogy kiszállsz és elküldöd parkolni. Ha kell odahívod.
Bitrex®
2021. szeptember 10. 13:10
Én bele nem ülnék, az biztos. És ha ingyen adnák, sem kellene.
Kofidisz Fapadopulosz visszatért
2021. szeptember 10. 13:10
Ez nem a biztonságról szól, nem is a kényelemről, hanem a TOTÁLIS KONTROLLRÓL a polgárok felett. Majd a hálózatba kötött autó és a HÁLÓZAT eldönti helyetted merre mész és mehetsz e egyáltalán, annak függvényében mennyire vagy engedelmes szolgája az új világrendnek. Ugyanezt a célt szolgálja a készpénz használatának fokozatos megszűntetése is. Aki azt gondolja ez csak összeesküvés elmélet az nézzen utána mi a Kínában már működő SZOCIÁLIS KREDITRENDSZER!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!