Nemzetközi szinten terjednek az iszlám digitális banki szolgáltatások

2021. augusztus 13. 13:50

Július közepén mutatta be a kuvaiti Boubyan Bank Group a Nomo nevű, iszlám digitális bankmárkát. Kuvait egyik vezető iszlám bankja lakossági és kereskedelmi ügyfeleket egyaránt kiszolgál vagyonkezelési, befektetési szolgáltatásokat nyújtva, ráadásul mindezt a Sharia törvényeinek megfelelően.

2021. augusztus 13. 13:50
null

Innovatív jövő a banki szolgáltatások terén

A Nomo a csoport teljesen új, megfelelő engedélyekkel rendelkező brit digitális bankja, ami a Bank of London, illetve a The Middle East (BLME) alá tartozó márka. A Nomo digitális megoldást kínál a pénz mozgatásához, befektetéséhez és az ahhoz való hozzáféréshez, az Egyesült Királyságban és nemzetközi viszonylatban is, könnyen és biztonságosan. 

A cég szerint szolgáltatásuk olyan nemzetközi életmóddal rendelkező ügyfelek számára jött létre, akik intelligens, egyszerű és biztonságos technológiával szeretnék kezelni a pénzüket.

Állításuk szerint a regisztrációs folyamat csupán néhány érintés a telefon kijelzőjén, így percek alatt, sorban állás nélkül megnyithatjuk a számlánkat.

(fotó: menafn.com)

Így aztán az Apple Pay alkalmazáson keresztül bárhol is vagyunk a világban, zökkenőmentesen intézhetjük banki ügyeinket. A nemzetközi fizetéseket fontban (GBP) vagy dollárban (USD) intézhetjük, virtuális vagy digitális MasterCard segítségével. 

A Nomo számos innovatív digitális banki terméket és szolgáltatást kínál ügyfeleinek. Adel Al-Majed, a Boubyan Bank Group vezérigazgatója elmondta, hogy a napi banki ügyintézés mellett a Nomo Sharia-kompatibilis befektetési lehetőségeket is nyújt, határozott idejű betétek formájában. 

Feltörekvő iszlám pénzügyi piac

A FinTech weboldal szerint jelenleg az egyik legizgalmasabb fejlesztési terület az iszlám FinTech, azaz pénzügyi-technológiai piac, mely várhatóan gyors növekedésre számíthat. Az előrejelzések szerint a tranzakciók volumene 2025-re eléri a 128 milliárd dollárt, ami 161 százalékos növekedést jelentene 2020-hoz képest. Egyelőre Szaúd-Arábia tűnik a legsikeresebbnek, de Kuvait is a 10 legjobban teljesítő ország között van a térségben. A Nomo pedig, jelentős fellendülést hozhat az országnak a következő hónapokban. 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Knerten
2021. augusztus 26. 09:45
Na, a végén csak eljutunk oda, hogy senki nem adhat és vehet, aki nem hódol a Fenevadnak.
Knerten
2021. augusztus 26. 09:43
Van, csak ajándéknak hívják.
Lorne Malvo
2021. augusztus 17. 14:47
nem az van, hogy az iszlám bankoknál nincs kamat, mert az zsidó találmány? :DDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!