A világ egyik legkeresettebb veterán autója már gyerekek számára is elérhető

2021. augusztus 19. 14:23

A Ferrari az 1950-es évek legendás Ferrari 250 Testa Rossa modelljének 299 darab méretarányos másolatát tervezi eladni, darabonként 93 ezer euróért.

2021. augusztus 19. 14:23
null

Mint minden Ferrari esetében, a részletekre való odafigyelés itt is központi szerepet játszik. A cápaorr és az íves karosszéria teljes egészében kézzel készített alumínium, vagyis pontosan ugyanazt az eljárást alkalmazták, amelyet a lemásolt történelmi modell megépítéséhez használtak.

Klasszikus modell, kicsiben

A Ferrari Testa Rossa J egy 75 százalékos méretarányú másolata a világ egyik legkeresettebb veterán autójának. Mindegyik modell a Ferrari szigorú szabványai szerint készült, kézzel formázott alumínium karosszériával, magas szintű felfüggesztéssel, fékekkel és kerekekkel, kifinomult elektromos hajtáslánccal és az eredetihez hasonló kormánygeometriával. 

A modell három akkumulátorral működik, amelyekhez a motorháztető alatt lehet hozzáférni és ott lehet tölteni, ahol korábban az üzemanyagtartály kupakja volt. A replika négy vezetési móddal rendelkezik; Novice (1 kW / 20 km/h), Comfort (4kW / 45 km/h), Sport (8 kW / 60 km/h) és Race (>12 kW/ 72-76 km/h).

A tervezők az eredeti Ferrari autó műszerfalát az eredeti dizájn szerint kicsinyítették le, a klasszikus számlapokat átdolgozták és az elektromos autóban betöltött új szerepükhöz igazították.

A biztonságot szem előtt tartva a fém oldallapokat megerősítették, és egy opcionális bukókeret is rögzíthető az alvázhoz. Az eredeti dobfékrendszert valódi Brembo tárcsafékek váltották fel és egy hidraulikus kézifék is beszerelésre került.

(kép: flipboard.com)

Személyre szabott modellek

Az autók gyártása 2021 vége felé kezdődik és akárcsak a többi Ferrari sportautónál, az ügyfelek ebben az esetben is személyre szabhatják új kedvencüket: a külső szín kiválasztásától, a bőrülések varrásmintáinak színéig. Az online konfigurátor lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy 14 történelmi fényezés, 53 karosszériaszín és további személyre szabott versenylakkok közül válasszanak, mindezt a Ferrari stílusának megfelelően. 

A Ferrari Testa Rossa J egy különleges projekt, amelyet a Ferrari a The Little Car Company-val együttműködve épít, ugyanazzal a céggel, amely a Bugatti számára a Bugatti Baby II-t és az Aston Martin számára, az Aston Martin DB5 Junior-t készíti.
 
A Ferrari Testa Rossa J gyártása 299 darabra lesz korlátozva, mindegyik számozott és a tulajdonos nevére kiállított eredetiségigazolással.

A cikk szerzője Krakkai Alexandra.
 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gullwing
2021. szeptember 07. 08:51
Bezzeg az én koromban ilyen nem volt. Pedig hogy birtuk volna taposni a pedált! Nem baj, majd az igazival kompenzálok.:D
Megtalálta
2021. augusztus 27. 01:51
Jaja. A pedálos Moszkvicsban is volt laposelem, de az csak a világítást hajtotta, a járművet neked kellett. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!