A következő öt évben Kína 25-30 vuhanihoz hasonló biolaboratóriumot hozna létre

2021. augusztus 26. 10:27

A következő években a maximális biztonsági szintű virológiai laboratóriumok száma globálisan elérheti a hatvanat.

2021. augusztus 26. 10:27
null
Takács Zsolt

Kuangtung tartomány vezetősége májusban jelentette be, hogy a következő öt évben 25-30 biológiai biztonságú laboratórium felépítését tervezi.

„Mi történhet?” – kérdőjelezte meg a bejelentést Jack Posobiec a Human Event vezető szerkesztője.

A közel hatvan biolabor a világ egész területén megtalálható lesz, többek között az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban, Indiában, Gabonban és Elefántcsontparton.

Az amerikai hatóságok jelenleg is vizsgálják a Vuhani Virológiai Intézetet, mivel egyes feltételezések szerint a koronavírus-világjárvány ebből a laboratóriumból szivároghatott ki. 

A tervezett laboratóriumok 75 százaléka városi területeken épült, vagy fog felépülni.

Ez pedig aggasztja a szakértőket, akik további szivárgástól tartanak.

„Az Egyesült Királyságban és az USA-ban ezek a létesítmények a média középpontjában állnak és jól működtetik a jelentési rendszerüket, de még mindig nem tartunk ott, ahol szeretnénk.  Amennyivel többet dolgozunk, annál több baleset fog történni”mondta Filippa Lentzos a King’s College in London kutatója.

Richard Ebright a Rutgers Egyetem professzora szerint minél több intézmény és minél több egyén kap hozzáférést ezekhez a veszélyes anyagokhoz, annál nagyobb a kockázat.

Ebright elmondta, hogy az alacsonyabb biológiai biztonsággal működő laborok esetében sok baleset és nagyszámú szivárgás történt. Ezért

a professzor a biológiai biztonság szabályainak megerősítését szorgalmazza.

Az elmúlt évtizedben elszaporodtak az olyan laboratóriumok, ahol kiemelten veszélyes biológiai kutatásokat hajtottak végre. Ennek nyomán a tudósok arra figyelmeztetnek, hogy a laza ellenőrzési rendszerek és szabályok újabb világjárványokhoz vezethetnek – írja a ZeroHedge.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
civilina
2021. augusztus 28. 19:21
"A közel hatvan biolabor a világ egész területén megtalálható lesz..." Ezek a biolaborok talán még az atomfegyvereknél is súlyosabbak lesznek.
zsírgyík
2021. augusztus 28. 19:21
Pont az hiányzik, hogy szánalmas afrikai országokba is telepítsenek laborokat, ahonnan reklámszatyorban fogják kicsempészni a gyilkos vírusokat aprópénzért. Éljen!
fonak
2021. augusztus 28. 19:21
Amerika benne volt a vuhani kísérletezésben, amivel létrehozták ezt a vírust. Ezért kussolnak...
ancilla
2021. augusztus 28. 19:20
A mi nagy barátaink.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!