Újabb orosz hackertámadások: Amerika vajon a tettek mezejére lép?

2021. július 09. 16:37

Joe Biden és Vlagyimir Putyin legutóbbi genfi tárgyalásának célja néhány alapszabály tisztázása volt az Egyesült Államok és Oroszország között.

2021. július 09. 16:37
null

Biden a tárgyalás során kifejtette, hogy Oroszországnak be kell fejeznie az USA elleni kibertámadásokat, különben az Egyesült Államok megtorló intézkedéseket fog tenni.

Úgy tűnik a megállapodás nem volt hosszúéletű

Az elmúlt hetekben két olyan hacker támadás is történt nagy amerikai vállalatok ellen, amelyek Oroszországhoz köthetőek.
Az első támadás a Republikánus Nemzeti Bizottság által használt Synnex nevű harmadik fél szolgáltatót érte, a második pedig a Kaseya informatikai vállalatot. Az utóbbi esetében zsaroló programot használtak és a becslések szerint több száz vállalkozás adatai kerültek veszélybe. A hackerek 70 millió dollárt követelnek az érintett vállalkozások adatainak helyreállításáért.

Joe Biden a történtekre reagálva azt mondta, hogy

a támadás minimális károkat okozott az amerikai vállalkozásoknak. 

Az USA is készen áll 

Mivel Genfben világosan megfogalmazta, hogy az Egyesült Államok nem tolerálja az ilyen típusú orosz hackertámadásokat, ezért itt az ideje a cselekvésnek. A hadsereghez hasonlóan, az elnök is rendelkezik kibernetikai hadművelettel, amely elég erős ahhoz, hogy harc esetén megállja a helyét. A kérdés már csak az, hogy Biden milyen mértékben szeretné ezt használni. 

A cikket szerzője Krakkai Alexandra.
 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
night watch
2021. július 16. 21:46
Nem tudják ezeket a hackereket meghekkelni? Egyszer csak illa berek, náda kerek eltünik a bankszámlájukról a pénzük, a laptopjuk, okostelójuk befagy, és egy mókás gif figura mutat nekik fityiszt rajta... :D
kbs_real
2021. július 16. 21:45
Már bocsánat, de az USA felelősséget vállal minden, a területén élő, működő bűnözőért? Nyilván nem. Akkor viszont hogyan követelheti ezt Oroszországtól?
Hájas Gerzson a hitlerszakértő
2021. július 12. 10:15
Kínai lesz az, nem orosz. Csak félnek bevallani ezért másra kenik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!