Nem voltak könnyű helyzetben a járvány miatt, de így is jó eredményt ért el tavaly a Trans-Sped

2021. július 01. 08:30

Bár a logisztikai ipart megrázta a járvány, a Trans-Sped Kft. 2020-ban a nehézségek ellenére is megközelítette a korábbi forgalmát – közölte a debreceni székhelyű vállalat az MTI-vel szerdán.

2021. július 01. 08:30
null

A logisztikai társaság konszolidált árbevétele a 2019-es 21,4 milliárd forint után 2020-ban 21,2 milliárd forintot ért el.

Az üzemi tevékenység eredménye 2019-ben 868,8 millió forint volt, míg 2020-ban 986,7 millió forint lett. A korrigált adózott eredmény az előző évi 707,8 millió forintról 392,1 millió forintra csökkent, aminek legfőbb oka, hogy a cég jelentős devizaforrással rendelkezett – tették hozzá.

A Trans-Sped a válságálló stratégiával magyarázta a tavalyi eredményeit. Segítette a túlélést, hogy a nyereség nagy részét a korábbi években is fejlesztésekre fordították a tulajdonosok, így többek között új vállalatirányítási és belső kommunikációs rendszert vezetettek be, saját szoftvert fejlesztettek, bővítették az irodai és a raktárkapacitást.

A cég – mint írták – a nehézségek hatására 2020-ban új piacok és lehetőségek után nézett, így a második fél évben jórészt ellensúlyozni tudta az addigi veszteségeket. A tavaly végrehajtott 5 milliárd forintos kötvénykibocsátás biztosította a fejlesztések fedezetét, így meg tudták tartani a járműveiket és a szakembereiket, az év végén pedig több vállalatban is jelentős részesedést szereztek.  

A közlemény szerint a Trans-Sped Kft. 30 év alatt 3 fős szállítmányozó vállalkozásból 800 fős, országos hálózattal és több mint 200 ezer négyzetméter raktárral rendelkező cégcsoporttá vált.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!