Új hiperszonikus fegyvert tudhat magáénak az amerikai hadsereg

2021. június 10. 21:16

Az amerikai hadsereg nemrégiben nyilvánosságra hozta legújabb hiperszonikus, nagy hatótávolságú rakétáját.

2021. június 10. 21:16
null
Az LRHW (Long Range Hypersonic Weapon) nagy hatótávolságú hiperszonikus fegyver 2775 kilométernél nagyobb távolságot is képes elérni

– mondta a hadsereg szóvivője. 

Tehát abban az esetben, ha Kína úgy döntene, hogy betör Tajvanba, az amerikai hadsereg Guamból, az egyik legfontosabb katonai támaszpontjáról könnyen bombázhatja a támadókat. Ezért sem meglepő, hogy az amerikai hadsereg mindeddig nem hozta nyilvánosságra a rakéta hatótávolságát, hiszen, ha azt Tajvanban, Japánban, Dél-Koreában vagy Indiában telepítenék, könnyű célpontként szolgálna Kína számára.

Robert Strider, a hadsereg hiperszonikus projektirodájának (Army Hypersonic Project Office) igazgatóhelyettese beszélt a folyamatos technológiai fejlesztések fontosságáról, melyekkel biztosíthatják dominanciájukat. Jelen esetben ez azt jelenti, hogy a hiperszonikus rakétarendszer kombinálja a sebességet, hatótávolságot, manőverezhetőséget és lehetővé teszi a gyors támadásokat az erősen védett célpontok ellen is.

A haditengerészet és a hadsereg közös projektje

Az LRHW rakéta kulcsfontosságú elemeit a haditengerészettel szorosan együttműködve fejlesztik, ami azért is halad gördülékenyen, mert a hiperszonikus fegyvereikhez használt csúszótestet mind a haditengerészet, mind a hadsereg alkalmazza. A rakétarendszer egy rakétahajtóműből áll, tetején csúszósínes rakétafejjel, mely nagyfokú manőverezhetősége miatt felülmúlja a világ legfejlettebb rakétarendszereit is. 

Azt kell mondjam, hogy jól állunk az LRHW projekt elkészítésével és leszállításával, hamarosan teszteljük a fegyver konfigurációját és még ebben az évben eljuttatjuk a hadsereghez

– zárta mondandóját Robert Strider.

Kína és az Egyesült Államok közti feszültség egyre csak növekszik, így egyre gyorsabban fejlesztik és telepítik az újabbnál újabb hiperszonikus fegyvereket, így már csak idő kérdése, hogy mikor váltják be ígéretüket és szorítják ki ellenfelüket hatalmi pozíciójukból.

A cikk szerzője Pál Fanni.
 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2021. június 12. 12:18
A kommunizmus pocsék. De a drogos négerista anarchista bűnözőpárti Amerika még rosszabb világot akar. Az egész világra kényszeríteni.
august
2021. június 12. 07:51
Azon gondolkodom, hogy mi értelme van az ilyen fegyvereknek akkor, amikor Amerika a saját határait képtelen megvédeni a beáramló illegális migránsoktól. A világ legfejlettebb fegyverrendszere, hadiflottája hadserege akkor mit ér?
Gèbi
2021. június 12. 02:30
Nem szorítanak ők ki senkit sehonnan. Ha majd Kína úgy érzi hogy már elég erős ahhoz, hogy felvegye a harcot az amerikaiakkal akkor azt meg is teszi majd, hiperszónikus fegyverek ide vagy oda, nincs jelentősége. Amerika meg inkább hallgasson, nem merik ők megtámadni Kínát, hiszen pontosan tudják, hogy kicsi az esélyük arra, hogy bármiféle előnyt tudjanak abból kovácsolni. Persze, ha majd Kína, India gazdasági téren sarokba szorítja, akkor majd meglátjuk, hogy mire lesz merszük.
olajfa1
2021. június 11. 16:06
Nem nagyon értek az ilyen dolgokhoz... de... amikor a kínaiaknak konfliktusaik voltak az oroszokkal... akkor -állítólag- a kínaiak azt merészelték mondani hogy ők csak nyerhetnek egy "atom konfliktus esetén"... mert amennyien meghalnak... annyival kevesebbet kell etetni... Szerintem ez ma is így van... Amúgy meg ma már kína szerintem felnőt az USA-hoz... és lenne rá lépésük, hogy ezt jó arányba "semlegesítsék"... minden esetre nem szeretném megtudni... Talán még annyit, hogy eddig a fegyverrendszerek kialakításában a Ronald Regen-i "lézertechnika" -és "csillagháborús rendszer"- volt szerintem a legjelentősebb...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!