Prágában aranyérméket lehet venni az ATM-ből

2021. június 25. 14:33

Csehországban, Prága központjában található az első olyan ATM, amelynek segítségével valódi aranyérméket vásárolhatunk. A kibocsátó társaság további automaták telepítését tervezi a közeljövőben.

2021. június 25. 14:33
null

Kedvező árak és anonimitás

A kibocsátó GoldSeek prágai irodájától mindössze néhány kilométerre található az ATM, a New Smichov Shopping Center főbejáratánál, a többi készpénz-bankautomata mellett. A gépből három féle termék választható, 1 grammos aranylap, 10 grammos Argor-Heraeus aranylap és 1 troy uncia aranylap. Az ATM csak készpénzt, eurót vagy cseh koronát fogad el, és a vásárláshoz nincs szükség regisztrációra, személyi igazolványra, telefonszámra, vagy bármilyen más személyes adatra. Azonban az anonim vásárlásnak van értékhatára, ami 250.000 cseh korona vagy 10.000 euro. Ez a korlátozás hasonló az Egyesült Államokban érvényben lévő 10.000 dolláros limithez. A vásárlás gyors és egyszerű, az árak pedig kifejezetten versenyképesek a többi prágai aranybolt áraihoz hasonlítva. 

Akár egy alkalmazásban is gyűjthetjük a saját aranykészletünket

A cseh Gold.Plus vállalat digitális aranyat és fizikai aranytermékeket egyaránt kínál. A felhasználók akár letölthetnek egy „Golden account” nevű telefonos alkalmazást is, mind Androidos mind iOS rendszerű készülékekre, mely lehetővé teszi, hogy azon keresztül digitálisan vásároljunk és tároljunk aranyat, de akár fizikai aranyra is válthatjuk digitális vagyonunkat. A vállalat által kínált ár annyira kedvező, hogy 9 százalékkal alacsonyabb is a prágai legfontosabb arannyal kereskedő üzletek kínálatánál, például a 10 grammos aranylapok tekintetében. 

A technikának még fejlődnie kell

A fizikai aranytermékek versenyképes áron történő értékesítése, azok vásárlásának egyszerűsítése és hozzáférhetősége az ipar számára még kihívást jelent. Azonban valószínűleg ez a jövő, és feltehetően a Gold.Plus is azon dolgozik, hogy digitális és fizikai aranykínálatát bővítse és minél szélesebb körben elérhetővé tegye. 
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!