Az ajándékutalványok új generációja: applikáción vásárolnak részvényeket ajándékba a dél-koreai párok

2021. június 09. 23:48

A dél-koreai párok megtalálták a módját a romantika újradefiniálásának, azáltal, hogy Tesla és egyéb blue-chip részvényeket ajándékoznak egymásnak.

2021. június 09. 23:48
null

Tavaly karácsonykor a Shinhan Investment Corp pénzügyi szolgáltató újfajta ajándékötlettel állt elő: részvény ajándékkártyákat értékesítésébe kezdett a KaKaoTalk nevű alkalmazáson belül, egy erre a célra létrehozott Kakao Gift nevű webshopon keresztül.
Az oldalon keresztül az ajándékozónak lehetősége van részvényeket vásárolni ajándékkártya formájában olyan láncoknál, mint például a Tesla, az Apple vagy a Starbucks. Hiszen ki ne örülne egy Starbucks-részvénynek egy sima tejeskávé helyett? 

A felhasználáshoz az ajándékozottnak csupán egy brókerszámlát kell létrehoznia, majd regisztrálni az ajándékkártyán szereplő kódot. 

A Shinhan Investment felméréseiből kiderült, hogy a részvény-ajándékutalványok a megjelenésük óta nagy népszerűségnek örvendenek a 20-30 éves korosztály köreiben.

Mielőtt egy ilyen nagyvonalú ajándék megvásárlására adnánk a fejünket, érdemes megfontolni, hogy a meglepni kívánt személy valóban többre értékeli-e a részvény-ajándékkártyát egy sima utalványnál, különben elég drága mulatság lehet.

A cikk szerzője Krakkai Alexandra.
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!