A menyasszony meghalt az esküvő közben, így a húga ment helyette férjhez

2021. június 24. 20:56

A The Times of India szerint az észak-indiai Uttar Pradesh államban, Samaspur faluban egy esküvőn a szertartás közben Surabhi, a menyasszony szívinfarktust kapott és holtan esett össze. Bár egy orvos gyorsan az ara segítségére sietett, de sajnos az életét már nem tudta megmenteni. A család nehéz döntést hozott, és úgy határoztak, hogy a menyegzőt megtartják, csak a vőlegény Surabhi helyett, annak húgát, Nisha-t veszi feleségül.

2021. június 24. 20:56
null

Indiában a házasságok nagy része nem szerelemből születik

A döntés számunkra meglepő lehet, sőt akár kegyetlennek is tűnhet, de egyrészt Indiában a mai napig a házasságok jelentős részét a szülők választása és döntése alapján kötik. A párok nem szerelemből, hanem a szüleik választásának engedve házasodnak. Emellett pedig egy-egy esküvő megrendezése jelentős anyagi terhet jelent a családok számára, hiszen társadalmi hagyomány, hogy még a szegény családok is óriási ünnepséget rendeznek, és hatalmas vendégsereget invitálnak meg az eseményre, mivel számukra a család becsülete múlik a fényűzés mértékén. 

A család számára sem volt könnyű döntés

Surabhi nagybátyja, Singh elmondta, hogy rendkívül nehéz volt döntést hozni a lány halála utáni pillanatokban. Eleinte tanácstalanok voltak, nem tudták, mit tegyenek. Mindkét család igyekezett valami elfogadható megoldást találni, és így merült fel az ötlet, hogy a vőlegény Nisha-t vegye feleségül. Természetesen az esküvő boldogságát elhomályosította a bánat és a gyász. Singh szerint soha nem élt át ilyen kettős, vegyes érzelmekkel átszőtt eseményt. Ráadásul amíg Nisha hozzáment Mangesh-hez az egyik helyiségben, a mellettük lévő szobában feküdt Surabhi holtteste. Az esküvő után a vőlegény családja hazatért, így a menyasszonyok családja megtartotta Surabhi gyászszertartását. 

Nem egyedi az eset

Az elmúlt hetekben ez volt a második hasonló eset. Május elején egy menyasszony az Uttar Pradesh-i Maharajpur városában a vőlegény násznépéből választott rögtönzött új férjet magának, miután az eredeti vőlegény az esküvő közepén futásnak eredt és elszaladt. 
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!