Így ellenőrzi a hús minőségét a mesterséges intelligencia

2021. május 20. 00:11

Egy japán egyetem legújabb találmánya a mesterséges intelligencián alapuló húsminőség ellenőrző technológia, amelynek célja a prémium kategóriás húsnak számító wagyu marhahús értékelése. A minősítési folyamat során összegyűjtött adatokat felhasználják a szarvasmarha-tenyésztés javítása céljából.

2021. május 20. 00:11
null

A MIJ labo Inc. olyan kamerákat fejlesztett ki, amelyek képeket készítenek a húsról, majd a mesterséges intelligencia segítségével több, mint 10 különböző faktor alapján vizsgálják annak minőségét. Jelenleg a wagyu minőségét a Japán Hússzövetség vizsgálja A-tól C-ig, aszerint, hogy egy szarvasmarha milyen mennyiségben tartalmaz magas minőségű húst. 

A minősítés 1-től 5-ig lehetséges 4 kritérium alapján: a hús színe, szerkezete, márványozottság és a zsír minősége szerint. A besorolás nagyban függ a szakértők megítélésétől, az új technológia azonban lehetővé tette a pontosabb értékelést.

Az vizsgálat során összegyűjtött adatokat a szarvasmarha-tenyésztőkkel is megosztják, így segítve őket, hogy tovább fejleszthessék a tenyésztési eljárásokat a kiváló minőségű hús elérése érdekében.

A cikk szerzője Krakkai Alexandra.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!