Dél-Korea külföldi vállalkozások számára nyújt terjeszkedési lehetőséget az ázsiai piacon

2021. május 19. 22:36

A K-Startup Grand Challenge (KSGC 2021) egy olyan globális, startupokat támogató program, melyet a koreai kormány, a dél-koreai kkv-k és startupok minisztériuma (MSS), valamint a Nemzeti IT-ipari promóciós ügynökség (NIPA) szervezett és finanszírozott.

2021. május 19. 22:36
null

A dél-koreai kormány célja ezzel a kezdeményezéssel, hogy megkönnyítse és motiválja a külföldi startupok terjeszkedését a területen.

Páratlan lehetőség az induló vállalkozások számára 

A program, melyre a világ összes pontjáról lehet jelentkezni, április 15-én nyitotta meg kapuit a pályázatok beküldésére.
A KSGC 2021 programja 60 jelentkezőnek biztosít egy teljesen ingyenes, 3,5 hónapos tartózkodást Dél-Koreában, ahol szakértői útmutatásokat, korszerű kutatás és fejlesztési laborokat, partnerségi lehetőségeket vehetnek igénybe és megalapozhatják az ázsiai piacra való belépésüket is.

A 10 kiválasztott startup 320 000 dollárnyi támogatást nyer, az első helyezett pedig további 120 000 dollárral jutalmazzák. A jelentkezés feltétele, hogy a vállalkozás nem lehet 7 évnél idősebb és képviselőjüknek külföldi állampolgársággal kell rendelkeznie. Bizonyítaniuk kell továbbá a koreai és a kelet-ázsiai piacon való terjeszkedés iránti érdeklődésüket.

A nyílt vállalkozói ökoszisztéma előmozdítása és bővítése

A tavalyi évben 58 százalékkal nőtt a pályázatok száma, 2648 csapat 118 országból jelentkezett a programba.
A jelentkezők egyike volt a texasi székhelyű egészségtechnikai startup, az Ommo technologies, mely a tavalyi év során ugyanezen program segítségével kezdte meg ázsiai terjeszkedését. A programba való csatlakozás óta csaknem 3 millió dollárt sikerült összegyűjteniük koreai befektetők segítségével.

„A KSGC segített előkészíteni a potenciális befektetők és partnerek felé vezető utunkat. A koreai kormány nem csak a hazai vállalkozásoknak nyújt segítséget, hanem a nemzetközi startupokat is támogatja, hogy megtalálhassák helyüket a világban. És miután valaki sikeresen képes vezetni vállalkozását Koreában, hirtelen egész Ázsia piaca egy karnyújtásnyira lesz tőle”

– mondta Kyul Ko, az Ommo technologies társalapítója és igazgatója.

Dél-Koreáhiz hasonlóan hazánkban is van lehetőségük az újonnan induló vállalkozásoknak különféle támogatások igénybevételére. Kifejezetten startupok számára számos pályázatot hirdettek meg az idei évre is - fenntarthatóság, egészségügyi innováció, klímavédelem, energetikai-innovációs és még sok más témakörben –, melyek megpályázásával jelentős támogatásra tehetnek szert az induló vállalkozások. 

A cikk szerzője Pál Fanni.
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!