Áttörő újítás a 3D nyomtatás világában, egyenesen Hollandiából

2021. május 01. 23:35

A hollandiai székhelyű MX3D vállalat már eddig is ismert volt innovatív, robotizált 3D-s fémnyomtatású termékeiről. Most tovább bővült a kínálatuk, mellyel világszintű tényezővé nőhetik ki magukat.

2021. május 01. 23:35
null

Nemrégiben 2,25 millió eurót gyűjtöttek egy fém- és adalékanyag gyártási rendszer bevezetésére, amely magába foglal egy hegesztő robotot és egy szoftveres vezérlő rendszert a 3D-s fémnyomtatáshoz. 

A technológia nem csak hatékonyságában kiemelkedő az eddigi megoldásokhoz képest, hanem az is nagy előnye, hogy a tervezéstől a nyomtatásig a teljes folyamatot egyszerre végig lehet vinni. A Metal XL szoftver- és vezérlőrendszerrel pedig bármilyen hegesztő robotot át lehet alakítani pillanatok alatt csúcskategóriás 3D fémnyomtatóvá.

Az amszterdami vállalat már korábban elhíresült arról, hogy 3D-s technológiával nyomtattak rozsdamentes acél hidakat hollandiai csatornákra. Azonban ezen az új adalékgyártási területen abszolút úttörők lehetnek, és megnyílhatnak a kapuk olyan iparágak felé is, mint az olajipar, a tengerészet, illetve a szerszámkészítés is.

A koncepció a befektetők és az ügyfelek körében is nagy népszerűségnek örvend, és idővel a kereskedelembe is be akarják majd vezetni ezt a technológiát.

Gijs van der Velden, a vállalat vezérigazgatója ismertette céljukat, miszerint több robotmárka összekapcsolására törekednek, lehetővé téve számukra, hogy a világ robotpiacának több mint 80 százalékát kiszolgálják.

Elmondta, hogy ezzel együtt javíthatják a gyártási módszereiket és jelentősen csökkenthetik a vállalatok szállítási- és anyagigényét, amely fontos lépés lehet a fenntarthatóbb jövő felé.

A cikk szerzője Blősz Dalma.
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!