Itt a tavasz, elő a kétkerekűt!

2021. április 17. 18:32

Persze az „igazi” bringást nem ijesztik meg sem a mínuszok, de még a hó sem, azért a legtöbben tavasztól-őszig vesszük elő bringáinkat. Legyél akár hétvégi városi séta biciklis, vagy az erdei utak kaptatóinak koptatója, hithű egész évben bringás szívvel dobogó, vagy egyszerűen csak jogsi híján városi közlekedő, az egyre melegedőbb időt érdemes kihasználni és kétkeréken tölteni. Az innovációk szerelmeseinek pedig mutatunk néhány elképesztő bringát, ami garantáltan meghozza a kedvet egy kis tekeréshez.

2021. április 17. 18:32
null

Angell: az okos bicikli, ami okosabb, mint minden odakint 

Az Angell e-bike egy francia startup szerelemprojekte, mely egy 14 kg-os kerékpár, alumínium vázzal, beépített lámpákkal és kivehető akkumulátorral. Az irányításhoz érintőképernyővel rendelkezik, vezérelhető irányjelzővel, az akkumulátorával pedig egyetlen töltéssel 70 km-t lehet utazni. Bluetooth-kapcsolattal csatlakozik a telefonhoz, integrált zár- és riasztórendszerrel van felszerelve, ha pedig valakinek mégis sikerül lóvá tennie, akkor a GPS-chip alapján azonnal nyomon lehet követni. Ezenkívül természetesen fittnesz és egyéb biztonsági alkalmazásokkal van ellátva.

Az e-bikeok a fenntartható nagyvárosi jövőt kívánják megcélozni, ahol kevesebb károsanyagot kibocsájtó autó közlekedik, és sportossabb városiak lakják. 

Hollandiában ma már több e-kerékpárt értékesítenek, mint hagyományos biciklit. Egy korábban készített statisztika szerint 2019-ben a holland kerékpárértékesítések 40 százaléka e-kerékpár volt. 

Geero: Sportosan elegáns 

Az Ausztriában gyártott elképesztően elegáns, már-már úriemberes és úrihölgyes kerékpárok klasszikus megjelenésük ellenére szintén a legmodernebb biciklizés élményét nyújtják. A 444 Wh-os kivehető power-akkumulátor celláit elsősorban a Tesla számára fejlesztették ki. Ennek köszönhetően a Geero akkumulátora egyszerűen és kényelmesen, bármely konnektoron keresztül tölthető - anélkül, hogy az egész kerékpárra szükség lenne.

NEUZER: a hazai e-bike gyártás nagyágyúi

Büszkék lehetünk az esztergomi Neuzerre, hiszen nem csak hazánkban, de nemzetközi szinten is kivívta az elismerést, a gyártás csaknem 50 százaléka az Európai Unió számos más országában talál gazdára. Bármilyen elképzelésünk is van a vágyott biciklit illetően, a Neuzernél valószínűleg megtaláljuk a céljainkhoz és stílusunkhoz legközelebb állót. Városi modellje, megközelítőleg 24 kg, a dapu középmotor 250 W-os és 90 Nm nyomatékot bír. Ezzel már bármilyen emelkedővel meg lehet küzdeni izzadság nélkül. Normál terhelés mellett az akku körülbelül 80 km-en keresztül tud segíteni.

Az e-bike, mint közlekedési forma, azokat is a nyeregbe csábítja, akik korábban a biciklizés hagyományos verziót kevésbé preferálták. Praktikus, gyors mobilitást biztosít a városi közlekedőknek. A statisztikák szerint a gyártóknak is érdemes portfóliójukba beépíteni egy-egy e-kerékpár modellt, mert a kereslet egyre csak nő, mely nem csak a környezetvédelmi célkitűzések végett, de a tömegközlekedés és az autóutak „lélegeztetése”, tehermentesítésének szempontjából is jó hír. 

A cikk szerzője Szalga Bogi.
 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
A ráció prófétája
2021. április 18. 16:26
Ez a cikk jó kedvcsináló, csak éppen nem lehet kerékpárt kapni. Állítólag a gyárakban halmokban állnak a vázak, csak éppen kész biciklit nem tudnak összeszerelni, mivel az alkatrész-beszállítóknál (fék, váltó, villa, stb) egész eddig álltak a gyártósorok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!