Az ausztrál kormány olcsó repülőjegyeket kínál a belföldi turizmus fellendítése érdekében

2021. április 22. 09:21

Az ausztrál kormány kedvezményes áron kínált belföldi repülőjegyekkel szeretné támogatni a turisztikai szektor fellendülését a pandémia ideje alatt. A támogatott desztinációk listáján olyan úticélok szerepelnek mint, a Gold Coast, Cairns vagy Alice Springs.

2021. április 22. 09:21
null

Az ausztrál kormány az áprilistól júniusig tartó időszakban 800 ezer kedvezményes árú repülőjegy biztosításával ösztönzi a helyi lakosságot az országon belüli utazásra.

Az állam március végéig nyújt bértámogatást a turisztikai szektorban dolgozóknak. Ezután pedig újra kell indítani a légiközlekedést annak érdekében, hogy munkahelyeket teremtsenek a szektorban dolgozók számára.

Vannak azonban, akik ellenzik a kormány által bevezetni kívánt támogatási rendszert.

A munkáspárti ellenzék szerint ugyanis a csomag elsősorban a légitársaságoknak kedvez és nincs közvetlen finanszírozás a turisztikai- és szállodai szolgáltatók számára.

A légitársaságok és az utazás közvetítők többsége támogatta az új rendszer bevezetését. Habár néhányan közülük megkérdőjelezték a kiválasztott desztinációkat, mert azok már szerepelnek a népszerű úticélok között.

Ausztráliában erre az évre általános választásokat írtak ki és az ellenzéki munkáspárt vezetője szerint a kormány az új támogatási rendszere azokat a területeket részesíti előnyben, ahonnan több szavazót szeretne toborozni, ahelyett, hogy azokra a régiókra koncentrálna, ahol a leginkább szükség van a támogatásra.

Mások online fejezték ki nemtetszésüket a belföldi turizmus finanszírozásával kapcsolatban, miközben több ezer ausztrál állampolgár rekedt a tengerentúlon a pandémia okozta korlátozások és határlezárások miatt.  

A cikket fordította Krakkai Alexandra.
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!