Robotipar: fogyóeszközöket tölt újra a humanoid robot

2021. április 23. 07:01

Az olasz Altopack csomagolóipari társaság, és a Halodi Robotics vállalattal közösen kifejlesztett egy robotot, amely képes újratölteni a csomagológépekhez a fogyóeszközöket, mint a műanyagot és a kartont. A partnerség részeként az Altopack kisebbségi részvényessé válik a norvég robotipari vállalatban.

2021. április 23. 07:01
null

A Halodi Robotics kifejlesztett egy humanoid robotot, amely mesterséges intelligencia (AI) segítségével, előre beprogramozott feladatokat hajt végre. Két kerék segítségével mozog, a munkafeladatok elvégzését pedig mozgatható karok segítik. 

A megállapodás feltételei szerint a két vállalat szorosan együttműködik a csomagoló robot szoftverének fejlesztésében és adaptálásában. A partnerségre lépés kiaknázza a két cég erősségeit, hogy a legmodernebb technológiákat felhasználva valósuljon meg a projekt.

A munka egy részét az Altopack bolognai fejlesztőközpontjában végzik, és a tervek szerint az Altopack Packaging Robot 2023-ban munkába fog állni.  

A közelmúltban a Halodi Robotics megállapodást kötött a Strongpoint technológiai céggel is, egy robotikai megoldás kifejlesztéséről, amely segítséget nyújt a kiskereskedelmi alkalmazottaknak az ismétlődő feladatok elvégzésében, ezzel lehetővé téve számukra, hogy több időt töltsenek az ügyfelekkel. 

A Halodi Robotics viziója, hogy kiszolgálja a vállalatokat olyan robotizált technológiákkal, melyek a veszélyes és unalmas feladatokat átvállalják a munkavállalóktól. Ezzel nem kiszorítva a humánerőt, hanem kapacitás felszabadítással segítve őket.
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!