A britek 55 százalékának hiányozni fog a lezárás

2021. április 08. 06:52

Az Egyesült Királyságban végzett legújabb közvélemény kutatás szerint a kitöltők több mint felének hiányozna a lezárás valamely aspektusa.

2021. április 08. 06:52
null

Annak ellenére, hogy az országuk több mint egy éve lezárás alatt áll, mely az élet minden területére kihatással van, a válaszadók 9 százaléka mondta azt, hogy kifejezetten örül, és 46 százalék állítja, hogy bizonyos részeit hiányolná a korlátozásoknak. 

Az egyik szempont, amelyet sokan hiányolni fognak a lezárások feloldása után, az a „fizetett semmittevés”.

Ugyanis akik nem tudnak otthonról dolgozni, azoknak a brit kormány fizeti a bérük 80 százalékát tavaly márciustól előreláthatóan idén szeptemberig – annak ellenére, hogy a kormány minden korlátozást fel szeretne majd oldani június végén. 

Az Egyesült Királyság gazdasága egyébként az elmúlt 300 év alatt most a leggyengébb, a vírushelyzet ugyanis 726.000 munkahely elvesztéséhez vezetett. Valamint a korábbi közvélemény-kutatások eredményeire – miszerint a britek többségben támogatták a lezárást – sokan úgy tekintenek, mint a brit történelem legnagyobb önkéntes polgári szabadságjogvesztése.

Fordította: Blősz Dalma

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pandalala
2021. április 20. 04:05
és, a "punnyadás" szabadságával mi lesz??? ..... diktatúúúraaaaa!! :-DD
mdave88
2021. április 11. 21:54
Hülye angolok, angol hülyék
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!