Technológiai Képzési Központtal egészül ki a Clevelandi főiskola

2021. március 25. 22:10

A Clevelandi Közösségi Főiskola a múlt héten megkezdte új technológiai központjának kialakítását, amely mintegy 15 millió dollárból valósul meg, a létesítmény célja, hogy tudományos képzéseknek és egyéb programoknak biztosítson helyszínt.

2021. március 25. 22:10
null

Jason Hurst, a Clevelandi Közösségi Főiskola elnöke a napokban jelentette be, hogy új képző hellyel egészül ki intézményük. 

Az állami főiskolán jelenleg közel 5000 diák tanul. Elkötelezett hívei a minőségi oktatásnak és a fejlődésnek, ahol a tanulók megannyi szakképzés közül választhatnak, mely hamarosan kiegészül újabb technológiai képzésekkel. 

Cleveland megye tisztviselői is támogatók között szerepelnek az új úttörő Fejlett Technológiai Központ megvalósulásában. A projekt elindítását rengeteg kutató munka, tervezés és ipari látogatás előzte meg, mire kialakult az iskola új intézményének teljes koncepciója.

A program megindulása egy következő lépése az évek óta tartó projektnek, amelynek célja egy új munkahelyi képzési lehetőség bevezetése a Cleveland Community College portfóliójába. A projektet a kollégium kuratóriuma először 2016-ban hagyta jóvá, az iskola tisztviselői az elmúlt négy évben több másik államokbeli főiskolán és gyárban jártak, és konzultáltak a helyi és regionális vállalkozásokkal annak meghatározása érdekében, hogy az új központ a leginnovatív megoldásokkal valósulhasson meg. 

Bruce Mack a Főiskola gazdasági és munkaerő-fejlesztési alelnöke az ünnepségen elmondta, hogy megható látni, hogy az elmúlt évek kutatómunkája most megvalósulni látszik:

"Mindig is célunk volt, hogy a Clevelandi Közösségi Főiskola a képzés és a munkaerő fejlesztésének központja legyen, a projekt megvalósulása ennek bizonyítéka."

A 15 millió dolláros létesítmény villamosmérnöki, automatizálási, ipari rendszerek/ létesítmények karbantartási, megmunkálási és gépészeti tervezési programoknak fog otthont adni. Megtalálható lesz benne egy konferenciaterem, általános tantermek, számitógépes labor és helyet biztosít a Cleveland megyei Gazdasági Fejlesztési Partnerség irodáinak. 

A Főiskola a gazdasági és technológiai fejlődéseket szem előtt tartva dolgozta ki a projektet. Újfajta szemlélettel közelíti meg a diákok oktatását és partnerek bevonását. Az intézmény nem csak, mint oktatási központ, de mint különböző vállalatok inkubátor házaként is szolgálni kíván.

A környékbeli technológiai ipar egyfajta origó szerepét kívánja betölteni, ahol a diákok tudás birtokába jutnak, vállalkozásokat hoznak létre, amelyekkel aztán partnerségi kapcsolatban maradhat az iskola. 

A technológiai központ munkája egy ideje folyamatban van. A terület felkészítése a központ működéséhez 2020 végén indult el. Az új épület munkálatai várhatóan 2022 májusáig tartanak, az első diákok azon a nyáron kezdhetik meg tanulmányaikat az új intézményben. 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!