Ki profitál a zöld technológiából?

2021. március 21. 23:23

Napjaink égető problémája a környezetvédelem és a fenntarthatóság, így az élet minden területén keressük a megoldásokat, melyekkel hozzájárulhatunk bolygónk védelméhez. A kis emberektől a nagy vállalatokon át mindenki azon igyekszik, hogy egy szebb jövőt teremtsünk gyerekeink, unokáink számára.

2021. március 21. 23:23
null

Azonban jogosan merülhet fel a kérdés, hogy van-e érdek a zöld vállalatok és beruházások mögött? Lehet-e profitálni a környezettudatosság jegyében?

A legkézenfekvőbb válasz az lenne, hogy a bolygónk nyer a zöld projekteken, azonban a valóság közel sem ilyen egyszerű. Sok esetben a zöld út sokkal költségesebb és körülményesebb a hagyományos megoldásokhoz képest, de akkor miért érdekük a vállalatoknak, hogy ennek ellenére is környezetbarát technológiákat alkalmazzanak?

Számos esetben a média visszhang a meghatározó. Rengeteg olyan nagyvállalat van, akik azáltal, hogy piacra dobtak egy környezettudatos terméket, vagy egy innovatív zöld technológiát, hatalmas figyelmet kaptak. Így hiába volt nehezebb ez az út, megérte ezt választani, hiszen óriási ingyen reklámot nyertek vele, és lehet, hogy olyan fogyasztókhoz is eljutottak, akikhez amúgy nem értek volna el. 

Egy másik szempont, hogy a fiatal generációknak kulcsfontosságú szempont a környezettudatosság, így, ha egy vállalat a fiatalok szemében is divatos és vonzó akar lenni, akkor aktív szerepet kell vállaljon a környezetvédelmi kérdésekben.

Valamint azt sem szabad elfelejteni, hogy ugyan a zöld technológiai beruházások költségesebbek lehetnek a hagyományos megoldásokhoz képest, azonban hosszú távon jobban kifizetődőek. Ez pedig a termelők és a fogyasztók költségeit is csökkenti. Így hamar kiderül, hogy a zöld technológiák támogatójának lenni nem csak divatos dolog, hanem jövedelmező is.

Az embereknek tehát meg kell érteniük a környezetbarát csúcstechnológia különféle előnyeit, és a lehető legnagyobb mértékben ezt kell választaniuk, legyen szó akár fenntartható otthon építéséről, vagy újrahasznosított műanyagokból készült hordozható eszközökről. 

Ha pedig a kis emberek felfedezik a környezetbarát életmód előnyeit, akkor az országok vezetői is kénytelenek lesznek elindulni abba az irányba, amerre a polgáraik tartanak. Ez pedig egy tökéletesen felfelé szerveződő folyamat lehet.

A cikk szerzője Blősz Dalma
 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
civis72
2021. március 22. 12:18
kurvanagy kamu az egész amíg a lítium akkumlátor nem a fán terem addig ez csak libsi parasztvakítás ...reáltudományból felmentett gyökereknek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!