Hatékony felhőalapú 5G szolgáltatást hoztak létre a Google és az Intel partnersége által

2021. március 04. 11:45

A Google egy blogbejegyzésében számolt be az Intellel kötött együttműködésről. A partnerség segít csökkenteni a költségeket és a piacra jutás idejét, hogy a távközlési iparág minél hatékonyabban tudjon áttérni a felhő alapú 5G szolgáltatásokra.

2021. március 04. 11:45
null

Tudta? Az Intel Corporationt 1968-as indulásának kezdetétől két magyar mérnök Gróf András és Vadász László is fontos szerepet játszott abban, hogy az Intel nemzetközi vállalattá nője ki magát.

A Google és az Intel összefogva felhőalapú megoldásokat fejlesztett ki a kommunikációs szolgáltatók számára az 5G és a hálózati megoldások bevezetésének felgyorsítása érdekében.

A felhőalapú 5G, új üzletágak és lehetőségek alapjául szolgálhat a kommunikációs vállalatok számára.

„A hálózati átalakítás következő hullámát az 5G hajtja, ez gyors áttérést eredményez a felhőalapú technológiákra”

– mondta Dan Rodriguez, az Intel alelnöke.

Az együttműködés során a Google és az Intel a virtualizált RAN (vRAN) és az Open Radio Access Network (ORAN) megoldások telepítésének felgyorsítására összpontosít. A két technológiai óriás tervei szerint a felhőalapú 5G innovációihoz infrastruktúrát és hardvert biztosít, valamint új laboratóriumi környezetet indít el.

A Google szerint a vRAN javíthatja a szolgáltatók hálózati teljesítményét és spektrális hatékonyságát, mindezt a költséghatékonyság és a rugalmas telepítési modellek révén.  Mely a kommunikációs szolgáltatók számára stabil hálózatot és időbeosztást biztosít.

Az új Network Functions Validation laboratóriummal a Google és az Intel támogatni kívánja a szállítókat, a Google Cloud Anthos for Telecom felületén futó alapvető hálózati funkcióik tesztelésében és optimalizálásában, valamint azok érvényesítésében.

A Magyarországi 5G hálózatok kibővítése tavaly tavasszal kezdődhetett meg, miután a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az 5G mobiltechnológiára és a szélessávú mobil szolgáltatásokra alkalmas frekvenciasávok árverését megtartotta. Nem meglepő módon a három vezető telekommunikációs vállalat a Magyar Telekom Nyrt., a Telenor Magyarország Zrt. és a Vodafone Magyarország Zrt. vásárolt magának 15 évre szóló használati jogosultságot. Azért beszélhetünk kibővítésről mert korábban már, a tenderből kizárt Digi és a Vodafone, rendelkezett néhány 5G-képes frekvenciával.
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!