UV-sugaras robot segít felvenni a harcot a vírusokkal

2021. február 08. 22:10

A Badger Technologies által kifejlesztett új, ultraibolya sugaras fertőtlenítő robot nagyban hozzájárulhat a vírusok ellen folytatott küzdelem sikeréhez.

2021. február 08. 22:10
null

A különleges találmány alkalmas nemcsak a Covid-19, de más, az élelmiszerboltokban, vendéglátóiparban és a kiskereskedelemben gyakran előforduló, magas kockázatú kórokozók elpusztítására is. A robot fejlett UV-C technológiával van felszerelve, melyet a levegő-és felületfertőtlenítő megoldások piacának egyik vezető vállalata, az UltraViolet Devices Inc. (UVDI) fejlesztett ki.

Fókuszban a hatékonyság

A Badger új találmánya az UVDI 254 nanométeres UV-C technológiájának köszönhetően 99 százaléknál magasabb hatékonysággal pusztítja el a koronavírusokat, a szalmonellát és az A típusú influenzát.

Az eddigi tapasztalatok alapján az is elmondható, hogy az UV robot körülbelül 2 óra alatt képes 40 000 négyzetmétert átvizsgálni, ezzel lehetővé téve az üzlethelyiségek gyors és hatékony fertőtlenítését, beleértve a polcokat, folyosókat és a pénztárak területét is.

Az összefogás a siker kulcsa

Az UltraViolet Devices vezérigazgatója, Peter Veloz szerint megtiszteltetés cége számára, hogy együtt dolgozhatnak a Badger Technologies-szel, hiszen együtt képesek maradandót alkotni. Elősegítik a biztonságos vásárlást, kombinálva a robotikát az ultraibolya sugaras fertőtlenítéssel.

A Badger Technologies igazgatója, Tim Rowland pedig úgy véli, a kiskereskedelmi fertőtlenítés tökéletes feladat az általuk fejlesztett robotok számára, mivel azok könnyedén közlekednek a folyosókon. A legfontosabb, hogy segítsenek a boltoknak csökkenteni a Covid-19 fertőzés veszélyét, de hosszú távon is virágzó lehet a két vállalat együttműködése.
Az eredmények magukért beszélnek

Az UVDI fejlett UV-C technológiáját már több, mint 25 országban alkalmazzák világszerte több, mint 1000 kórházban és a tanulmányok szerint egyértelműen bebizonyította hatékonyságát az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések korlátozásában. Legutóbb pedig maga a vállalat jelentette be az Innovative Bioanalysis független tesztjeinek eredményeit.

Az adatokból kiderült, hogy az UVDI által kifejlesztett fertőtlenítő technológia 99,99 százalékos inaktivációt ért el a Covid-19-et okozó vírustörzs, a SARS-CoV-2 esetében, az alkalmazásától számított 5 percen belül, nagyjából 3,5 méter távolságban.

Robotizálás nemcsak a fertőzések megelőzése érdekében

A Badger UV fertőtlenítő robot mellett már megjelentek a boltokban ugyanúgy a cég által, de más céllal fejlesztett technológiai találmányok is. A Badger Retail inSight egy polcszkennelő robot, amely árintegritással is foglalkozik, Badger Retail inSpect pedig a padló megfigyeléséért és a veszélyek észleléséért, azonosításáért felelős, többek között jelez, ha valami kiömlött vagy eltörött. 
 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nehidd El
2021. február 08. 23:46
"Az eddigi tapasztalatok alapján az is elmondható, hogy az UV robot körülbelül 2 óra alatt képes 40 000 négyzetmétert átvizsgálni" Itt természetesen nem átvizsgálásról, hanem fertőtlenítésről van szó az eredeti cikkben, és ha már megnéztem, akkor azt is észrevettem, hogy 40 ezer négyzetlábat, azaz kb. 4000 négyzetmétert tud 2 óra alatt bejárni a robot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!