Elvis Presley is volt már oltási kampány reklámarca

2021. február 24. 10:06

Az influenszerek bevonása a koronavírus elleni oltás népszerűsítésére elengedhetetlen. 1956-ban például Elvis Presleyt kérte fel a szövetségi kormány, hogy segítse a gyermekbénulás elleni programot.

2021. február 24. 10:06
null

Ha egy olyan ember kapja meg az oltást, akit csodálnak és felnéznek rá, biztosak lehetünk abban, hogy a Covid-19 oltás népszerűbb lesz, írja a Statnews, példaként említve Elvist is, aki 1956-ban lett az oltási kampány reklámarca.

Az epidemiológusok úgy vélik, hogy az amerikaiak legalább 75 százalékának immunissá kell válnia a koronavírus ellen ahhoz, hogy kialakuljon a nyájimmunitás.

Ennek az immunitásnak nagy része az oltásokból származik, ám a legújabb közvélemény-kutatások szerint az amerikai lakosság nagyjából 60 százaléka hajlandó beoltatni magát. Sajnos, ez nem elég a cél eléréséhez.

Feltételezésük szerint az oltási program drága lesz, minden olyan állítás ellenére, mely azt hirdeti, hogy ingyen oltják be az embereket. A történelem során már bebizonyosodott, hogy „ingyen” nem kaphatunk semmit, különösen nem egy olyan nagy értékű dolgot, ami biztosítja a védelmünket egy halálos betegséggel szemben – írja a lap.

Ezért is játszhatunk el egy olyan oltási program gondolatával, melyet állampolgárok vezetnének, ami segítene áthidalni az ár-érték közötti különbséget. Ehhez a cikk szerint három fő törekvésre lenne szükség:

  • Mozgósítani sok olyan embert, akit a társadalom elismer, így növekedne az oltás iránti igény,
  • 50 milliárd dollár összegyűjtése az oltások támogatására,
  • A különböző vállalkozások biztonságának biztosítása.

A javaslat első két része szoros kapcsolatban áll egymással: a cikk amellett érvel, hogy a leggazdagabb és legbefolyásosabb amerikaiaknak nagy összegeket kellene fizetniük, hogy elsők között juthassanak a Covid-19 elleni vakcinához. Az ezekből befolyt összegeket pedig fel lehetne használni az oltóanyag szélesebb körű terjesztéséhez, vélekedik a cikk szerzője.

Az adományok összege elérheti az 50 milliárd dollárt, mely segítségével a kormány a legmagasabb szinten tudná fedezni az oltási költségek egy részét, így kevesebbet kellene felhasználni az adófizetők pénzéből. 

Mint azt jelezték, számos megoldásra van lehetőség, de ehhez döntést kell hozni. Ahogy John F. Kennedy mondta „nem azért teszem, mert könnyű, hanem azért, mert nehéz”. 

A cikk szerzője: Bodó Anita.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Salamander
2021. március 01. 05:28
Na nem úgy oltottak, mint nálunk. Az amerika egészségügy nem hasonlítható össze a magyarral vagy más európai rendszerrel. Szóval oltottak - egy maroknyi embert, aki tudott fizetni.
szemlelo
2021. február 24. 13:13
Ott 1956-ban már oltottak? Nálunk 1958-ban volt még egy nagy gyermekbénulás-járvány, az oltást csak 1960-ban vagy 1961-ben kezdték.
szeekely
2021. február 24. 11:54
Wow, 75%...? Az sok ido. Addig meg hany szazezerrel tobb halalos aldozat lesz?! Eddig felmillional jar a szamlalo.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!