A modern Nostradamus: Bill Gates újabb jóslata

2021. február 25. 23:39

Bill Gates, az üzleti élet egyik legmeghatározóbb alakja, sokan azonban a modernkor Nostradamusának tartják, mivel jóslatai sorra beigazolódnak.

2021. február 25. 23:39
null

Lássuk a tech guru legújabb látomását!

Korábban a technológiai fejlődéssel és a digitális világgal kapcsolatban voltak tűpontos megérzései, közben évek óta világjárványok megjelenésére hívja fel a figyelmet. A Microsoft alapítóját nemrégiben az MSNBC-nek adott interjúban beszélt egy következő járvány kockázatairól.

Véleménye szerint további felkészülésre van szükség, már nem várhatjuk azt, hogy életünk egyszer csak ugyanonnan folytatódik, ahol a koronavírus-járvány előtt félbeszakadt.

Az üzleti mogul már 2015 márciusában egy TED (Technology, Entertainment, Design) előadáson figyelmeztette a hallgatóságot egy lehetséges járvány megjelenésére. Akkor erősen arra fektette a hangsúlyt, hogy nem vagyunk felkészülve egy ilyen közegészségügyi válságra. Az akkor elhangzottakat azóta is sokan jóslatként emlegetik.

Az elmúlt hónapokban többször adott interjút, legutóbb a MSNBC-nek, amelyekben újabb vírus(ok) megjelenésére hívja fel a figyelmet. Célja nem az emberek riogatása, hanem a prevenció. A beszélgetésen ötleteket ad, hogyan lehetne felkészülni az elkövetkezendő eseményekre, és elkerülni az újabb kritikus végkimenetelt. 

Az üzletember szerint elkerülhetetlen egy újabb pusztító vírus megjelenése. Bízik benne, hogy ez 10-20 évnél előbb nem fog megtörténni, de fel kell készülni arra is, hogy akár már 3 éven belül bekövetkezik.

Bill Gates azt hangsúlyozza, hogy globális szinten elhanyagolhatatlan, hogy a kormányok befektessenek az egészségügyi szektorba. Szerinte a hosszú távú gondolkodásban van a megoldás. A kiadások eltörpülnek a veszteségekhez képest, sokkal többet nyerhetünk, ha időben reagálunk a közeljövő lehetséges eseményeire. Az elmúlt időszak mindenki számára megpróbáltatásokkal járt, de már számos tapasztalattal a hátunk mögött tudunk egy újabb lehetséges csapásra felkészülni. 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2021. március 01. 23:46
Nem jóslatok hanem előre kitervelt irányított , pénz van hozzá úgy könnyű jóslatokat vizionálni. Nostradamusal mesével takaróznak hivatkozva ember milliókat ámítanak közben emberirtás folyik.
Megtalálta
2021. február 28. 00:30
Mégis közölné velünk, egyszerű földi halandókkal, hogy hogyan kellene felkészülnünk egy ma még ismeretlen vírusra? Oké, bezsákolunk maszkokból, meg minden egyébből készletezünk. Na de ezen túl mégis mit lehet tenni?
balbako_
2021. február 28. 00:30
Vajon miért hiszi minden gazdag ember, hogy ő a legokosabb a világon?
Vakfolt
2021. február 27. 23:23
"Az üzleti mogul már 2015 márciusában .. figyelmeztette a hallgatóságot egy lehetséges járvány megjelenésére." Kapuk Vili elcsúszott a projekttel, határidőre ugyan mindig kijöttek az aktuális ablakokkal, de mivel kb az sp2 után lehetett rájuk stabil rendszerként tekinteni, ez egy-három év perma csúszást jelentett valójában. 19.-re hozták össze a viribulit. Úgy könnyű jósolni, ha te irányítod az eseményeket..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!