Ezért javulnak a tajvani gazdaság kilátásai

2020. december 02. 10:12

Tajvan gazdasága 2,54 százalékkal nőhet 2020-ban, amely négy éve nem volt ilyen alacsony, de még így is erősnek számít a régióban. A növekedést az erős export és fogyasztói bizalom táplálja.

2020. december 02. 10:12
null

Az otthoni munkavégzés miatt megnőtt a technikai-eszközök iránti globális kereslet és ez erősíti a tajvani gazdaságot. Augusztusban még 1,56 százalékos növekedésre számítottak az országban, de közben javultak a kilátások.

A harmadik negyedévben 3,92 százalékkal nőtt a GDP, amely az elmúlt négy év legerősebb negyedéves növekedése. Tsai Yu, az ország statisztikai hivatalának vezetője szerint

a javított előrejelzés a meglepően erős exportnak köszönhető.

A hivatal 3,83 százalékos gazdasági növekedéssel számol 2021-ben. A növekedés hátterében az is áll, hogy sok vállalat áthelyezi Kínából a székhelyét a kereskedelmi vámok miatt.

A szakértők 3,84 százalékos exportnövekedéssel számolnak 2020-ban és 4,59 százalékossal a következő évben.

A fogyasztás 5,16 százalékkal nőtt a harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához képest, amelyhez hozzájárult a kormányzati támogatás is. Tajvanon nem rendeltek el teljes lezárást, de sikeresen ellenőrzés alá vonták a vírust és a kormány 36,81 milliárd dolláros mentőcsomagot vezetett be a vírus gazdasági hatásainak enyhítésére.

(Borítókép: MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!