Továbbra is dübörög a kínai gazdaság

2020. december 23. 11:54

Kínában a gazdasági aktivitás lendülete tovább nőtt novemberben, így a világ második legnagyobb gazdasága tovább erősödött.

2020. december 23. 11:54
null

Egy friss jelentés szerint a legfontosabb gazdasági mutatók – ipari kibocsátás, beruházások, fogyasztói kiadások – nagymértékben növekedtek a múlt hónapban, támogatva ezzel a munkaerőpiacot is.

Kína ipari kibocsátása 7 százalékkal nőtt novemberben az előző év azonos időszakához képest. Az eredmény meghaladta az októberi 6,9 százalékos növekedést és a szakértők által várt 6,8 százalékot is. A szakértők szerint a vírus terjedése miatt csökkeni fog a külföldi kereslet, így az ipari termelés is.

Az ipari szektor tudott elsőként talpra állni a vírus után.

Li Wei, a PLC közgazdásza elmondta, hogy a hitelkönnyítő intézkedéseknek és az exportkeresletnek köszönhetően a kínai gazdasági növekedés üteme tovább nőtt. A befektetési bank szerint a kínai gazdaság 5,5 százalékkal bővülhet 2020 utolsó negyedévében, de a hihetetlenül erős októberi és novemberi adatok után a növekedés magasabb lehet.

(Borítókép: MTI)
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!