Az OECD szerint a délkelet-ázsiai országok jól kezelték a vírust

2020. december 02. 10:12

Az OECD szerint a délkelet-ázsiai országok jól kezelték a vírust, de sok alacsony-jövedelmű országban továbbra is kemény a helyzet.

2020. december 02. 10:12
null
Takács Zsolt

A friss Health at a Glance Asia/Pacific 2020 jelentésből kiderül, hogy a nemzetközi szervezet szerint Ausztrália, Japán, Dél-Korea és Új-Zéland jobban teljesített a vírus első hullámában, mint más országok. Az OECD azzal indokolja kijelentését, hogy ezekben az országokban hatékonyan működött a kontaktkutatás és tesztelés, valamint a társadalmi távolságtartás is.

A szervezet szerint Vietnám és Thaiföld is viszonylag gyors és hatékony választ adott a vírusra. A jelentésben azt írják, hogy amíg nincs vakcina, addig

folyamatosan fejleszteni kell az egészségügyet, csökkenteni a kockázatokat.

Fontos, hogy a gazdaság egésze megkapja a kellő támogatást és megfelelő helyre csoportosítsák az erőforrásokat. Az alacsony jövedelmű országoknak korlátozott kapacitásuk van és nagyban függnek a háztartások anyagi helyzetétől is.

(Borítókép: MTI)
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!