Újabb, 50 milliós gazdasági mentőcsomagot hirdetett a bécsi városvezetés

2020. szeptember 21. 10:48

Újabb, a COVID hatásait kivédeni hivatott gazdasági mentőcsomagot mutatott be a bécsi városvezetés 50 millió euró értékben. A csomag mintegy felét a turisztikai ipar támogatására fordítják, a többiből a nehéz helyzetben lévő munkavállalók elhelyezkedését, illetve a jövő iparágaiba történő befektetéseket is támogatják majd.

2020. szeptember 21. 10:48
null

A bécsi városvezetés 2020. szeptember 10-én újabb COVID-járvány elleni gazdasági csomagot mutatott be. Ezzel a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak mérséklését célzó helyi intézkedések már 400 millió euróra rúgnak.

Ezúttal 50 millió eurót kívánnak az olyan területek megsegítésére fordítani, amelyek erősen érintettek a járvány által, de a központi kormányzat eddigi intézkedéseiből nem részesültek megfelelőképpen. Az új intézkedések közé tartozik az ötven éven felüli, hosszú ideje munkanélküliek közül 1000 embernek adandó támogatás, melynek értelmében amennyiben elhelyezkednek a magánszektorban, a város átvállalja fizetésüket hat hónapig. Ez az intézkedés 13 millió eurós keretet kapott.

600 gyakornok bérét is átvállalják négy hónapig, ezzel kívánják megakadályozni a tanulási folyamatuk megszakadását. 

22 millió eurót szánnak a turisztikai és szállodaipar támogatására. A vendéglátással foglalkozó mintegy ezer vállalkozásnak legfeljebb 50-50 ezer eurót juttatnak. 7 millió eurós keret erejéig fognak promóciós tevékenységet folytatni a bécsi turizmus előbbre lendítésének érdekében. 3 millió eurót szánnak a különösen nehéz helyzetbe került éjszakai klubok megsegítésére. A gasztronómiai szektor megsegítésének érdekében

egész évben nyitva maradhatnak a nyilvános terekre kitelepített asztalok, klímadíj megfizetését követően.

A klímavédelemmel, digitalizációval és helyszíni fejlesztésekkel foglalkozó beruházások finanszírozásának megsegítésére 14 millió eurót különítenek el, ennek a felét a város, a másik felét a bécsi iparkamara adja. 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!