Amerikai diplomaták sokasága hagyja el a gazdaságát újranyitó Szaúd-Arábiát 

2020. július 07. 12:09

Az amerikai diplomaták csatlakoznak ahhoz a több száz amerikai polgárhoz, akik a koronavírussal kapcsolatos korlátozások enyhítésével feladják a Szaúd-Arábiában betöltött pozíciójukat, ahogy a fertőzéses esetek száma az országban emelkedik a gazdaság újranyitását követően.

2020. július 07. 12:09
null

A világ országai felkészülnek a koronavírusfertőzések fenyegető második hulláma elleni küzdelemre, az Egyesült Államok számos diplomatája pedig családostul követi az elmúlt néhány hónapban hazatelepített amerikai állampolgárok százait.

Szaúd-Arábia a koronavírusos fertőzések fellángolásával küzd két héttel azután, hogy újranyitotta a gazdaságát – adott hírt róla a Wall Street Journal.

Az elkövetkező hetekben várhatóan többen repülnek haza, miután az Egyesült Államok Külügyminisztériuma jóváhagyta a „nem sürgősségi feladatot ellátó személyzet” önkéntes távozását – árulták el tisztviselők a Wall Street Journal lapnak.

Annak ellenére, hogy Szaúd-Arábia erőfeszítéseket tett a vírus terjedésének korai megfékezésére, az esetek száma 200 000 fölé emelkedett a májusi 110 000-ről – mérte fel a John Hopkins Egyetem. Eddig több mint 1800 ember halt meg.
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!