Csak a JPMorgan második negyedéves rekordbevétele biztos pont a bizonytalan gazdasági világban

2020. július 21. 19:07

Az amerikai munkanélküliség alapesetben 11 százalék lehet ősszel, a legrosszabb eshetőség viszont 23 százalékos a JPMorgan vezérigazgatója szerint.

2020. július 21. 19:07
null

Az előrejelzések az amerikai gazdaság jövőjéről nagyon bizonytalanok, mivel senki sem tudhatja, hogy mi következik – ismerte el Jamie Dimon, a JPMorgan vezetője. A bank összesen 3,2 billió dollár értékben kezel pénzügyi eszközöket és az Egyesült Államok háztartásainak felét és üzleteket sokaságát szolgálja ki.

Dimon szerint nem példa nélküli, hogy a példa nélküli szófordulatot sokszor és rosszul használják, de ez a helyzet most valóban példa nélküli. A szakember szerint

négy hónappal a járvány kitörése után számszerűen is láthatóak a gazdaságban az első károk.

A JPMorgan 15,7 milliárd dollárt helyezett tartalékba, felkészülve a hitelveszteségekre az első félévben, míg a második félévre ez az alap 1,28 milliárdra csökkent, ami majdnem megegyezik a járvány előtti állapottal.

Ennek a csökkentésnek az oka, hogy a CARES Act gazdaságvédelmi csomag dollármilliókat pumpált az amerikai háztartásokba és cégekbe. Amire szükség is van, mert közel 25,6 millió ember fogja elveszíteni a heti 600 dolláros kiegészítő munkanélküli támogatását július végén, ha nem hosszabbítják meg a programot.

Egy normális recesszió esetén a munkanélküliség megnő, emelkednek a gazdasági terhek, csökkennek a lakásárak, de ebben a helyzetben egyik sem igaz. A megtakarítások és jövedelmek nőnek, akárcsak a lakásárak – fejtette ki a bank vezetője.

A JPMorgan a második negyedévben 33,8 milliárdos bevételt ért el, amire sosem volt még példa.

A bank szerint a munkanélküliség 11 százalék lehet az év végén, de a legrosszabb forgatókönyv szerint akár 23 százalék is lehet. Dimon elmondta, hogy fel kell készülni a jövőre, de nem lehet tudni, mi fog történni, a tippelgetéssel pedig csak időt pazarlunk.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2020. július 21. 23:24
"Az amerikai munkanélküliség alapesetben 11 százalék lehet ősszel, a legrosszabb eshetőség viszont 23 százalékos a JPMorgan vezérigazgatója szerint. " Nagy szakértő lehet az ipse. Legjobb esetben még tízezer évig fog élni, legrosszabb esetben már tegnap meghalt csak még nem vette észre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!