Bankszövetség: A kormány és az MNB kellő időben és nagyságrendben hozott érdemi döntéseket

2020. április 08. 17:30

A kormány és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kellő időben és nagyságrendben hozott érdemi döntéseket, a kedden bejelentett eszközrendszer jelentősen hozzájárul a veszélyhelyzet negatív hatásainak tompításához, és az azt követő gazdasági újraindulás elősegítéséhez – írta a Magyar Bankszövetség a közleményében.

2020. április 08. 17:30
null

Mint kifejtik, a koronavírus-veszélyhelyzet kapcsán bevezetett európai, kormányzati és jegybanki intézkedések elsősorban az emberélet feltétlen védelmére, a lakosság megsegítésére és az érintett ágazatok/vállalkozások támogatására fókuszálnak. Teszik mindezt úgy, hogy az aktuális védekezési feladatok mellett már most figyelnek a fertőzésveszély utáni általános újraindulásra.

Ez a krízis elsősorban nem gazdasági jellegű, hanem egy egészségügyi válság, melynek

kiterjedt gazdasági hatásai ma még beláthatatlanok.

A veszélyhelyzet kezelése, majd a gazdaság újraindítása csak nemzeti összefogáson keresztül tud megvalósulni. Ezen törekvéseket mutatják a kormány és a jegybank kedden bejelentett intézkedései – írják.

A közleményben hangsúlyozzák: a bankszektor hagyományos szerepköre alapján a gazdaság működésének a motorja, mely a fenntartható gazdasági fejlődést biztosítja. Válság idején, mint 2020 tavaszán, ez a funkció stabilizáló erővel bír. A bankszövetség ezért üdvözli a kormány és a Magyar Nemzeti Bank által bejelentett eszközrendszert, mely

jelentősen hozzájárul a veszélyhelyzet negatív hatásainak tompításához,

és az azt követő gazdasági újraindulás elősegítéséhez.

„Külön kiemeljük, hogy a kormány és a Magyar Nemzeti Bank kellő időben és nagyságrendben hozott érdemi döntéseket” – írják.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyúlgerinc
2020. április 08. 23:18
Fantáziálj. Eddig is arra bíztad magad (a fantáziádra) amikor sorozatban marhaságokat írtál az MNB-ről. Vagy hívd a Gyuri bácsit...
nemecsekerno_007
2020. április 08. 23:14
Meglátjuk. Én kicsit már aggódom. Kíváncsi vagyok, hogy a hétköznapokban hogyan jelenik majd meg az a pénz amit a gazdaságba öntenek. Egyelőre még nem tudom elképzelni.
Senki Alfonz
2020. április 08. 23:05
Öndícséret büdös!!!!!
Hepax
2020. április 08. 23:04
Csaxólok erősen baráti tüzet nyitottál. Minden pofon jó helyre megy.......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!