Újra kell építeni a gazdaságot

2020. március 23. 13:39

Egy-két hónapon belül akár az egymilliót is elérheti a munkanélküliek száma.

2020. március 23. 13:39
Essősy Zsombor

„A multinacionális cégek nagyon hamar dönthetnek arról, hogy leállítják működésüket és elbocsátják a dolgozókat. A hazai tulajdonú társaságok üzlet- és foglalkoztatáspolitikája nem feltétlenül enged meg ilyen drasztikus lépéseket. Azok a magyar vállalkozások, amelyeknek van kellő tartalékuk, csökkentett bérrel ugyan, de átvészelhetnek néhány hónapot. A bejelentett lépések, így a hiteltrölesztési moratórium nyilván nekik is örömteli hír.

Sajnos már most egyre több jel utal rá, hogy egy-két hónapon belül akár az egymilliót is elérheti a munkanélküliek száma.

A várhatóan nagy mennyiségű álláskeresőhöz 300-400 ezer fővel hozzájárulhatnak a külföldről hazatérő magyarok is.

(...) Azok között, akik az elmúlt években Németországban, Ausztriában vagy éppen Angliában próbáltak szerencsét, nem az informatikusok vagy a mérnökök vannak többségben, sokkal inkább a szakácsok, pincérek, takarítók, akiknek a munkája az elsők között szűnt meg a járványhelyzet hatására.”

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Emmanuel Goldstein
2020. április 29. 19:02
Az obánocomics megbukott, új alapokról kezdeni mindent.
mozgó lelkész
2020. április 27. 18:03
Szűk 2 éve van Vityának. Azután kotródik.
ElBundi
2020. április 27. 18:03
Neked látóköröd annyi, mint a szemellenzös söröslóé. Operáltasd ki magadból a fóbiás daganatot.
vendelin
2020. április 27. 18:02
A hazai tulajdonú társaságokat szokta a függetlenobjektív média Orbán oligarcháinak nevezni. Most meg majd kiderül, hogy jobb náluk dolgozni, mint az "európai" cégeknél... És lehet, hogy a Bécsben cukrászdát nyitók is hazatérnek. Mert a kolbászból lévő nyugati kerítés beomlása után már jó lesz ez az árvalányhajas, mucsai kompország is hirtelen. Nem Brüsszelbe mennek, az Unióhoz, hanem hazajönnek. A szörnyű, fasiszta nemzetállamba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!