Szijjártó: Amerikai beruházók tapasztalata igazolja, hogy a magyar gazdaság dimenzióváltása sikeres

2019. szeptember 25. 18:26

A külgazdasági és külügyminiszter szerint az amerikai beruházókkal folytatott tárgyalásai alapján egyértelműen beigazolódott, hogy a magyar gazdaság dimenzióváltása megtörtént.

2019. szeptember 25. 18:26
null

Az országot nem kizárólag mint ideális termelési helyszínt jellemzik a vállalatok, hanem olyan beruházási helyszínként tekintenek rá, ahol magas hozzáadott értékű tevékenységet, komoly szakképzettséget igénylő kutatást és fejlesztést, illetve erre épülő tevékenységet is érdemes végezni – mondta

Szijjártó Péter az MTI-nek az ENSZ-közgyűlés jelenleg zajló ülésszakának helyszínén, New Yorkban.

A miniszter több amerikai – gyógyszerészeti, elektronikai és pénzügyi – vállalat vezetőivel folytatott kétoldalú megbeszélést. Átadta emellett az elmúlt év legjelentősebb amerikai befektetőjének járó Chain Bridge Budapest Award elismerést, amelyet ezúttal az alumíniumiparban érintett Arconic amerikai vállalat (a korábbi Alcoa) kapott meg.

Előkelő helyen Magyarország

Szijjártó Péter elmondta, hogy az IBM amerikai informatikai óriáscég most közölte mértékadó ranglistáját a tavalyi év fejleményeiről. A ranglistán Magyarország az egymillió lakosra jutó új munkahelyek létrehozásának szempontjából az ötödik helyre került világszinten. A legkeresettebb befektetési célpontok között az ország a járműiparban a negyedik, a kutatás-fejlesztéssel foglalkozó beruházások tekintetében pedig a kilencedik helyet foglalja el.

Mindez azt jelenti, hogy a magyar gazdaság dimenzióváltása sikeres,

az ország az új világgazdasági korszak nyertesei közé tartozik - vonta le a következtetést a miniszter.

Ez a magyar munkaerő képzettségének, az oktatási rendszer fejlettségének és annak köszönhető, hogy a kifejezetten magas anyagi ráfordítást igénylő kutatás-fejlesztési beruházásoknak kedvez az az adópolitika, amely a lehető legtöbb fejlesztési forrást hagyja a vállalatoknál – emelte ki.

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pala28
2019. október 03. 19:41
Azért hihetetlen ez az ember is!!! Gondolkozz már Petike. Ha nincs a nép, nincs meg a kellő háttér, szakképzett munkaerő, humánerőforrás, akkor még neked sem lenne a kopasz picsádon kívül semmi. Nem a magyar kormány érdeme, hanem a magyar embereké, aki dolgoznak napestig, Te csíra!!!
Akitlosz
2019. szeptember 26. 15:37
Aztán mégis melyik dimenzióból váltott melyik dimenzióba? Érti egyáltalán, hogy mit beszél?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!