Októberben megint zűrös napra esik a nyugdíjak folyósítása

2019. szeptember 23. 01:09

És azon a vasárnapon önkormányzati választás is lesz.

2019. szeptember 23. 01:09
null
Baka F. Zoltán

„Ahogy azt az idős honpolgárok megszokták, a nyugdíjakat rendre 12.-én utalja a Magyar Államkincsár (a kézbesítést más ütemezésben intézi a Magyar Posta) minden hónapban. Vannak azonban olyan hónapok, amikor ez a dátum hétvégére esik.

Emlékezetes nagy botrány volt ebből idén januárban,

és most megint egy olyan utalási időszak jön, amikor 12.-e egy hétvégi napra esik.

Az államkincstár honlapján található tájékoztató szerint a következő, októberi utalási rendet is megbolygatja a naptár. Mivel 12.-e szombatra esik, ezért már pénteken, 11.-én megtörténik az utalás.

Erre azért van szükség egyebek mellett, mert a bankok - és vélhetően a folyósítást indító állam - utalási, illetve elszámolási rendszerei nincsenek felkészítve az azonnali utalások indítására és fogadására. Pedig ez lehetővé tenné, hogy pár másodperc alatt megérkezzenek az utalások, akár hétvégén is. (...)

idén még a régi metódus szerint történik a pénzek folyósítása, tehát októberben már pénteken meg kell érkeznie a pénznek. Ebből januárban komoly kalamajka lett, mivel rosszul állították be az utalásokat, így

sok nyugdíjas csak órákkal vagy napokkal később jutott hozzá pénzéhez.

Külön érdekessége még az esedékes nyugdíjutalásnak, hogy azon a hétvégén önkormányzati választást tartanak az országban. Azt a blamát pedig nyilván el kívánja kerülni a kormány, hogy a januárihoz hasonló kínos helyzetbe kerüljön. Sok szavaztba fájna, ha megismétlődne az eset, ezért bizonyára extra figyelemmel fogják kísérni az utalásokat, hogy a nyugdíjak rendben megérkezzenek.

Ami az év hátralévő hónapjait illeti, novemberben 12.-én, kedden érkezik az utalás, decemberben pedig 3.-án szintén egy keddi napon. Ebben a két hónapban kapják meg az idősek a nyugdíj-kiegészítésüket és a prémiumot is.”

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Óbor Dezső
2019. október 10. 17:23
Most akkor mi is a probléma?
Julismama2
2019. október 10. 17:23
Úgy látszik Baka sem talál témát amiért köpködhetne. A nyugdíjak utalása eddig is így zajlott, függetlenül attól hogy volt-e választás vagy nem.
46providence
2019. október 09. 22:34
Mint fidesznyugger''' állítom,a nyugdíjasok 9O%-a ,rendelkezik annyi tartalékkal,hogy kibír akár egy hetet is,ha nem nagyivó.
u.cserkész
2019. október 07. 21:41
Nyugdíjas vagyok. Ne aggódj édes öcsém, majd csak túléljük az októberi 1-2 napot is.:-) Ennek a fiúnak nem jött össze valami értelmes témája??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!