Gyáva nyúl játékba kezdett Amerika és Irán

2019. július 10. 15:01

Trump a levegőből fordította vissza a gépeket az utolsó pillanatban? Interjú.

2019. július 10. 15:01
null
Szalai Máté

„Irán leszedett egy amerikai drónt, amire Washington bombázással reagált volna, sőt, a hírek szerint már a levegőben voltak a csapásmérő egységek, amikor Trumpot tájékoztatták arról, hogy ez hány halálos áldozattal járna, és ezért meggondolta magát. Kicsit kamunak tűnik ez a sztori, főleg a második fele.

Az a része, hogy a gépeket már a levegőből fordították vissza, nekem is kommunikációs fogásnak tűnik, ami teljesen beleillik a gyáva nyúl játékba. Milyen üzenetei voltak ennek? Egyrészt: Amerika bármikor képes csapást mérni, másrészt: ha racionális megfontolások felmerülnek, akkor el is állhatnak ettől. Ez esetben a racionális szempont az emberélet védelme volt. Az ilyenekkel megpróbálhatják belekényszeríteni Iránt egy tárgyalási helyzetbe, megnövelik a konfrontáció árát. Ilyen szempontból okos húzás volt, amire rá is játszottak kicsit az utolsó pillanatos visszavonásról szóló sztorival.”

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Megtalálta
2019. augusztus 09. 14:23
"Ilyen szempontból okos húzás volt..." Na ugye. A többi meg kit érdekel.
zara
2019. július 22. 19:56
a perzsák intelligensek ilyen mesékkel nem lehet megvezetni őket... iránnak meg egyébként sem hagytak más opciót mint a lassu halál vagy a konfrontáció...
Fatboy
2019. július 22. 19:56
Trump hősiesen visszafordítatta a gépeket az utolsó pillanatban mielőtt a vissza számláló nullára ért volna, ezzel megmentve a világot. Micsoda hős!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!