Az Európai Beruházási Bank 891 millió euróval finanszírozta tavaly a magyarországi fejlesztéseket

2019. március 07. 12:07

Az EBB csoport magyarországi tevékenységeinek kulcsterületei a közlekedés, az energiaügy, a szociális ágazat és a városi infrastruktúra volt.

2019. március 07. 12:07

Az Európai Beruházási Bank csoportja (EBB - angol rövidítéssel EIB) 891 millió euróval finanszírozta tavaly a magyarországi fejlesztéseket – mondta Vazil Hudak, az EBB alelnöke, a pénzintézet sajtótájékoztatóján csütörtökön Budapesten. Sorozatban az ötödik rekordévnek nevezte a tavalyit az EBA ( az EBB csoporthoz tartozó Európai Beruházási Alap) magyarországi tevékenységében, mivel az EBA által finanszírozott összeg a megelőző évhez képest kétszeresére, 144 millió euróra nőtt.

Vazil Hudak hozzátette: rekordnagyságú összegről, 355,4 millió euróról írt alá megállapodást az Európai Stratégiai Beruházási Alap (ESBA) is; a szerződések együttesen 225 millió euró finanszírozással segítik a magyarországi régiók felzárkózását, gyorsabb kohézióját.

Az alelnök jelezte: az EBB csoport magyarországi tevékenységeinek kulcsterületei a közlekedés, az energiaügy, a szociális ágazat és a városi infrastruktúra volt.

(MTI)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Leo3
2020. október 28. 01:27
Elég pocsék dolog, mert egy német kancelláriai hivatalnok szerint minden általuk adott 1 euró után 1,2 euró vándorol vissza a német gazdaságba. Tehát ez az egész inkább nekik éri meg...
Pál Pusztai
2020. október 28. 01:25
Ez a 891 millió euró véletlenül nem hitel amit majd vissza kell fizetni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!